14 entry daha
  • size isveç'te yaptıklarımla bilgi vermek isterim. çok pahalı yer ve maaşım çok azdı.

    *bu insanlar evden pişmiş makarna falan getiriyor. oradaki mikrodalgada ısıtıyordu. yemek yardımı almayan arkadaşlar iş yerlerinde üstleriyle bu durumu görüşebilirler.

    *özellikle, ette* balık da et ama yine altını çizmek istiyorum balıkta indirim günlerini takip edin. depolayın.

    *küçük bir termos alın* çantanıza koyun, 2 karton bardak alın arkadaşınızı çağırın, sahil kenarında muhabbet edin, parklarda muhabbet edin. hem az da olsa oksijen alarak nispeten pozitif enerji alacaksınız hem de ucuza kahve içeceksiniz. çay da olabilir.

    tek başınıza da yapabilirsiniz, kitabınız ya da müzik cihazınızla olabilir.

    *arkadaşınızı çaya eve davet edin ama sunum çılgınlığına kapılmadıysanız.

    * kredi kartı kullanmayın. ayağınızı yorganınıza göre uzatmaya daha iyi adapte olursunuz. bir kartın yıllık kart aidatı 70 tlyse aylık 6 tl sadece kartı kullanım bedeli ödüyorsunuz. hiçbir şey harcamasanızda. bir de faizlerine dikkat edin, ayrıca çalındığında acele etmezseniz biri size çok iyi bir miktar borç takacak. kart aidatı yoksa bir şey demiyorum ama.

    *paranızı hesaba attığınızda, hesap işletim cüreti ,havale, ücreti, fatura ödeme ücreti vs almadığına emin olun. çünkü bu bankaların alternatifi var. mesaj atın ben söylerim. denedim %100 çalışıyor. reklam yapmak gibi olmasın.

    *eğer iş konusunda maile , programa aktif olarak kullanacağınız her hangi bir şeye ihtiyacınız yoksa taksitle/peşin pahalı bir telefon almak zorunda değilsiniz. zaten seneye çok daha iyisi çıkacak ve modası geçecek.

    *işsizseniz, asgari ücretle çalışıyorsanız her ay telefonunuza tl yüklemek zorunda değilsiniz. bu tam bir çılgınlık haline gelmiş acilen birini aramak isterseniz yanınızdaki arkadaşınızdan rica edin.

    *dershaneye kursa gidecek paranız yoksa, youtube'ta ders öğreten çok güzel sayfalar var. başka sitelerde online sınavlar var. ücretsiz.

    *montunuzun cebinde bozuk para varsa onu hiçbir şey düşünmeden, kumbaraya ya da ulaşılması zor ama bildiğiniz bir yere koyun.

    *çantanıza bir tane elma, muz ,armut gibi meyve koymayı alışkanlık haline getirin. hem sağlıklı beslenir, hem güzel görünümünüze katkısı olur, hem açlığınızı az da olsa bastırır, enerji verir, ve sizi öğün arasında sandviç, döner almaktan bir cafeye girerek yemek almaktan ve içeceğe para ödemekten kurtarır.tatlı krizini durdurur. çocuğunuzu da böyle yetiştirin.

    *aslında bu etik değil, ama cimri bir insansanız. tatlıyı yemek öncesi verin ya da ufak bir çikolata ikram edin. ben yapmadım. yapana denk geldim. nispeten az yedim.

    aklımda bir sürü var ama çok oldu yav
4 entry daha
hesabın var mı? giriş yap