1435 entry daha
  • şimdi nasıl bir şirkette çalıştığımı merak eden olursa eski entarilerime baksın, tombik parmaklarla cepten yazmak yeteri kadar zor, bir de siz krize sokmayın. (eskilerin bir çoğunu sildim, idare edin artık)

    kendi tasarladığımız makinaların imalatını yapıp satıyoruz, özeti bu. yurt içi/dışı oranı %40/60. yurt dışı derken; amerika, hollanda, japonya, ingiltere gibi ülkelerden bahsediyorum. evet türk'üz, evet türk tasarımları, evet türk mühendisleri, hayır yabancı değil %100 yerli sermaye, evet hepimiz mustafa kemalin çizdiği yolda inatla ilerliyoruz, evet damarlarımızda asil kan mevcut.

    şimdi bu krizi yıllardır bekliyor muyduk? salak değiliz, çomar hiç değiliz, dedim ya mustafa kemal diye, beklemek ne kelime, gümbür gümbür geldiğini bir yıldır bağırıyor, anlamamak için retarde olmak lazım. araya neden "mustafa kemal" koydum sizce? aç gençliğe hitabeyi, nutuk'u oku, oku diyorum bak, kafan azıcık çalışıyor ise anlarsın. yoktan bir devlet yaratmış adam, krizin allahından çıkarmış ülkeyi, nasıl yaptığını merak et biraz, sorgula.

    sorgula diyorum bak, 'biat'ın tam tersini yani, anladın? türk milleti zekidir, türk milleti çalışkandır demiş adam, neden? batının bilimini örnek al demiş, neden? sorgula.

    kriz gümbür gümbür gelirken ben neden mühendis ve işçi alıyorum, neden arge merkezi oluyorum, neden iso9001'i olmazsa olmaz şart koşuyorum, neden kaizen, 5s, poka-yoke 2017'de öncelikli hedeftir diyorum, neden kapalı alanımı iki katına çıkartıyorum, neden kıçımı yırtarak dünyanın her coğrafyasına saldırıyorum? salak mıyım? hayır! mustafa kemal'i anlıyorum. onun ideallerini, dünyaya bakışını, kendine güvenişini anlıyorum.

    evet cirom küçük, 40m civarında. geçen sene 30du, seneye 80i hedefliyorum, seveyim(!) krizini, hedefim bu, türkiye'de mal satmayayım, yurt dışında yapacağım bunu, azimliyim, hırslıyım, çalışmaktan canım çıkıyor, 10yıldır her şeye rağmen tam olarak bu anı bekliyorum, kriz olmasını değil, argesini yaptığım makinaların dünyada kabul görmesini, ses getirmesini anlatıyorum. benim yılım bu yıl, seveyim(!) krizinizi!

    bir önceki krizde amerika piyasasına yeni açılmıştık, satışlar o denli güzeldi ki yurt içi/dışı oranı %20/80 olduğu halde 2kat büyüdük. neden?

    çünkü üretiyorum! çünkü teknoloji satıyorum! çünkü kriz bile olsa, ben çalıştıkça, ürettikçe, sattıkça ülkeme dolar, euro, yen giriyor. seveyim(!) krizinizi.

    sizin içine ettiğiniz ülkeyi, ben ve benim gibi düşünen, çalışan firmalar ayakta tutuyor.

    arkadaşlar, bizim gibi insanların sesi çıkmıyor diye 'yokuz' zannetmeyin. biz "çokuz"! sesimizin çıkmamasının sebebi it gibi çalışıyor olmamız. sesimizin çıkmamasının sebebi göze batmamak istememiz. sesimizin çıkmamasının sebebi mustafa kemal'i anlıyor olmamız. dik durun! korkmayın! çokuz diyorum bak.

    sizlerin yapacağı tek şey var. çalışacaksınız, üreteceksiniz, aza çoğa bakmadan kazanacaksınız, birikiminizle yatırım yapacaksınız ve bu yatırım betona, paraya veya altına olmayacak. üretime olacak! üretin amk. ne olursa, firkete, yumurta, saksı, gübre vs.. sonra bunu satın. yurt dışına satın, önce para kazanmayın, güven kazanın. sonrası kolay.

    bunları masada yenemeyiz. bunları ancak dik durarak, hayatta kalarak yeneriz. allah akıl vermiş, kullanın. iş kuramıyorsanız, bizim gibi düşünenleri bulun, orada çalışın. üretenin hakkını veririz merak etmeyin.

    fakat, bunların kurduğu işlerde çalışmayın, bunlara çözüm üretmeyin ki kendi pisliklerinde boğulsunlar.

    korkmayın arkadaşım. dik durun! her zaman, her yerde! türk milleti hakikaten zekidir ve çalışkandır. muhtaç olduğumuz kuvvet damarlarımızda tertemiz akmaktadır çok şükür.

    bu bir gaz yazısı değildir. beğenip beğenmemeniz umurumda değil. içinizden 10 kişiye çok olduğumuzu hissettirip, azıcık güven vererek, dik durmasını sağlarsam bana yeter.

    edit: yatırım tavsiyesi değildir ;)

    edit2: çok mesaj geldi, yetişemiyorum. firma adı mühim değil arkadaşım. bu krizde büyüyen, eleman istihdam eden, çalışanına zam yapan firmaları bul. çoğu aynı düşüncededir bizimle. akıllı adama, üreten insana her kriz fırsattır.

    edit3: kriz var diye çığırtkanlık yapmayın. kafasız tavuk gibi etrafta koşuşturmayın. kafanızı kullanın. bu gemide hep birlikteyiz. üretin! siz ürettikçe bunlar batacak. o ayakkabı kutularındaki paralar vardı ya hani? onlar çılgın gibi eriyor bu dönemde. dolara çevirse de bir yerine (!) giriyor yine. neden biliyor musun? üreterek kazanılmadı o para. kriz varsa o paranın kaynağına otomatikman ediliyor(!) işte. krizi sadece üreterek, ürettiğini yurt dışına veya yurt içindeki kafası çalışan yatırımcıya satarak atlatırsın. korkma! sakın titreme! dik dur!

    edit4: gelen bir mesaja göre, ıssızlığın ortasında şarkısı dinlenirken okumayı tavsiye eden bir kardeşimiz var. herkese güzel mesajları için ayrı ayrı teşekkür ederim. benim açımda entry fazlasıyla amacına ulaşmıştır. teşekkürler.

    edit5: sinkaflar editlendi ;)
382 entry daha
hesabın var mı? giriş yap