154 entry daha
  • -bir amaç yaratmazsanız kaybolup gidersiniz.

    hayat size kendinizi adayacağınız bir amaç sunmayacaktır. amacı yaratması gereken kişi sizsiniz. amacı doğru seçmesi gereken kişi yine sizsiniz, koyduğunuz hedefleri iyi belirleyin. bu hedefleri öylesine belirlerseniz gerçekleştirseniz de mutlu olamazsınız.

    size gerçekten bir anlam ifade eden şeyleri amaç olarak seçin, bu hedef kalıcı bir başarı olsun, 10'luk bir kızla yatmak gibi şeylerden olmasın. aksi takdirde mutsuz olacaksınız, kendimden biliyorum.

    -her zaman, herkesten, her şeyden mükemmeli beklemeyin.

    eğer sizi mutlu eden bir hobi, insan vb. şeyler varsa bazı negatif özelliklerini görmezden gelebilirsiniz. ''bazı şeyler benim açımdan mükemmel değil.'' deyip mükemmel olmayan her şeyi hayatınızdan çıkarmaya kalkarsanız mutluluğunuzu da azaltırsınız, dikkatli olun. her zaman olmasa da bazen azla yetinmeyi bilin.

    -kendi kendinize yetmeyi bilin.

    sizi mutlu eden insanları hayatınızda tutmanız onlara muhtaç yaşamanız anlamına gelmez. her zaman kendi kendinize yetmeyi bilin. siz bile kendinize katlanamıyorsanız başkaları sizi ne yapsın?

    -sevgiyi hiçe saymayın.

    sizi gerçekten seven, anlayan insanların sevgilerini suistimal etmeyin, duygularıyla oynamayın. gün gelir sizi çok seven o insan aylar sonra karşılaştığınızda yanınızdan yürüyüp gider, o zaman anlarsınız. hala konuşsanız bile hiçbir şey eskisi gibi değildir, o zaman anlarsınız. yapmayın böyle bir şey, karmaya inanın.

    -hayattaki en önemli şey mutluluktur.

    imajınız ne kadar yüksek olursa olsun, ne kadar önemli olursanız olun, ne kadar çok para kazanıyor olursanız olun, ne kadar lüks içinde yaşıyor olursanız olun mutluluk olmadıktan sonra bunların hiçbir anlamı olmaz. mutluluk olmazsa bir süre sonra bunları yapacak motivasyonu da bulamazsınız zaten.

    -özgür olduğunuz kadar güçlüsünüz.

    gerçek güç cinsler içi hiyerarşiyi ne kadar domine ettiğinizle ya da fiziksel gücünüzle değil, hayatınıza hakim olabilme kapasitenizle ölçülür.

    -spor ve yoga yapın.

    spor yapın, sağlam kafa sağlam vücutta bulunur. sağlıklı bir iç dünya için de yoga yapmayı ihmal etmeyin.

    -konfor alanınızdan mümkün olduğunca fazla çıkın.

    hayatınızda sizi en çok mutlu edecek şeyler de, size en çok ders aldıracak şeyler de konfor alanından çıkmakla gelecektir. başarısızlıklar sadece bir geri bildirimden, bir tecrübeden ibarettir. başarısız oldunuz diye bunun kendinize olan saygınızı düşürmesine izin vermeyin.
97 entry daha
hesabın var mı? giriş yap