1 entry daha
  • ekonomistler daha iyisini bileceklerdir lakin guven ve para arasinda guclu bir iliski oldugu asikar. guvenmedigin bir ise yatirim yapmazsin. madem global ekonomi cagindayiz ve yabanci yatirimcilara ihtiyac duyuyoruz ve bizim de yurtdisina yatirim yapmamiz gerekiyor, o halde guven veren bir ulke oldugumuzu gostermemiz sart.

    akp secilmezse beyaz toroslar gelecek dendi. secilince beyaz torosun krali geldi. ulkede aylarca savas surdu. halen de suruyor. ote yandan korkunc isid'lileri bir avuc kizgin cocuk olarak gosterdiler. bugun ulkenin damarlarinda geziyor bu isid'liler. sokaga cikmaya korkar oldu millet. kalabalik yerlerden kaciyor. akp milli irade kutsaldir dedi, milyonlarca oy almis milletvekilleri tutuklandi. insanlar soz soyleyemez hale geldi. en ufak goruslerini aciklamaktan korkar oldular. avrupa birligi'ne girme sozu verdiler bugun ab'den cikariz. onlara ihtiyacimiz yok diye geveliyorlar. gecenlerde japonya ab'yle yollarinizi ayirirsaniz bize de gelmeyin dedi. neden? cunku bagli oldugun global olcekli yaptirimlar, kurallar olmazsa ben senin ne yapcagini kestiremem. yarin bir gun ne olacagin belli olmaz. belirsiz bir ulke olursun ve guven vermezsin.

    bir de ayni yonetim tarzinin, ayni guvensizligin baskanlikla mesrulasmasini istiyorlar. bahceli'nin dedigi gibi fiili durumu anayasa'ya uydurmaya calisiyorlar.

    bu haliyle baskanlik, korkunun kurumsallasmasindan baska birsey degildir. bu da insanlarin en guvenli yerlere saklanmasina yol acar. korktugu yerde kimse risk alip da yatirim yapmaz. ekonomi gittikce daha da bozulur ve yavas yavas devletten kabileye donusuruz. mhp'nin muhalif olmayan kesimi ve akp'liler bunu goremiyor mu? kanimca goruyorlar ama korkuya esir olmuslar onlar da. ayricaligini yitirme korkusu. ben azcik yanarsam dunya yok olsun mantigi.
hesabın var mı? giriş yap