3 entry daha
  • philips marathon ultimate modelini sonunda aldığım elektrikli süpürge.*

    taaa 2007 senesinde aldığım siemens marka toz torbalı süpürgem artık hem kedi hem de köpek tüyünün hakkında gelmemesi nedeniyle süpürge arayışı içerisine girdim. dyson denilen markaya zaten istesem de ulaşamadığımdan* performansı yüksek ama hortumu bi tarafımıza kaçmayacak bir şeyler bakmaya başladım.

    2 seçenek üzerinde durdum. biri rowenta animal care (silence force) diğeri ise philips marathon ultimate. sitelerdeki yorumlara falan baktım benim için çekiş gücü daha önemli olduğu için sonunda philips'te karar kıldım.

    ilk kullanımda (evi 2 gün önce süpürmüştüm) toz haznesi neredeyse tamamen doldu. hayvan gibi yaşıyormuşuz haberimiz yokmuş. kıldı tüydü her şeyi topladı mübarek.

    bir kaç hoşuma gitmeyen şey oldu; birincisi, saptaki kumanda biraz sinirimi bozdu. kullanırken ikide bir insanın eli değiyor sürekli gücü açıp kapatıyorsunuz pek hoş değil. konumu biraz daha aşağıda olsaymış o düğmelerin daha iyi olurmuş. 1-2 kere de yanlışlıkla saptaki kapatma düğmesinden kapattım süpürme esnasında. o düğmeler olmasa da olurmuş ya neyse.

    ikinci çok zorlandığım konu ise makinenin kendi ağırlığı ve hacmi oldu. benim eski makineye göre bayağı ağır bir şey. kaldır indir derken yoruldum. çok büyük olduğu için köşeleri falan dönerken, dar alana girip çıkarken biraz zorladı. son olarak yine büyük olmaktan dolayı evde çok yer kaplıyor. muhtar gibi odanın baş köşesine koyduk şimdilik. hiç de sevmem ortalık yerde duran süpürgeyi ama yapacak bir şey yok.

    onun dışında performansına diyecek bir şey bulamıyorum halılardaki hayvan tüylerini bile temizledi bayağı (ki eskiden dizlerimin üstüne çöküp fırçayla fırçalardım ancak o kadar temiz olurdu). beğendim. belki zaman içerisinde kullanımı konusunda da pratiklik kazanırım.

    edit: konuyla ilgili mesaj gelince entry'yi güncelleme ihtiyacı hissettim. kullanım konusunda 3-4 kullanımdan sonra alışıyorsunuz. büyüklüğü artık beni pek rahatsız etmiyor. köşeleri ona göre dönüyorum. kablosu inanılmaz uzun tel bir pirizle evin tamamını süpürebiliyorum (evim kıç kadar evet). ortada durması konusunda pek bir şey yapamadım. hala muhtar gibi evin ortasında duruyor (evim kıç kadar evet). ilk başlarda elimin sürekli çarptığı saptaki düşmelere artık çarpmıyorum kullanmaya alıştım. çekiş gücü gerçekten çok iyi. yerler temiz dediğiniz anda bile süpürgeyi açtığınızda kovanın yarısına yakını doluyor. filtresinin temizliği zor değil. banyoda suyla yıkayıp sabaha kadar kurutuyorsunuz sonra yerine takıyorsunuz o kadar. 2-3 ayda bir yapsanız yeter bu işlemi, öyle çok dert bir olay değil.
15 entry daha
hesabın var mı? giriş yap