1 entry daha
  • çocukluğa inmekten başlıyor kitap. içimizdeki çocuğa ulaşmamızı istiyor. bunun için hemen şimdi hiç ertelemeden çocukken zevk aldığımız bir şeyi yapmamızı öneriyor. mesela zillere basıp kaçmak, mesela balkondan aşağı insanların kafasına su dökmek. sonunu düşünmemeliymişiz kesinlikle.

    peki.

    metin hara'nın birinci kitabı olan aşkın istilası yol'da daha kişisel tavsiyeler varken bunda artık başkalarına "şifa dağıtma"ya yönelik tavsiyeler var. başkalarıyla enerji alışverişi falan.

    kitapta üçkağıtçı terapistlerden de bahsediyor. isim vermiyor tabii de, bu tiplerin özelliklerini anlatıyor sayfalarca.

    hayal kurmanın önemine dikkat çekiyor. bunu sevdim. bu olabilir.

    "ne ekersen onu biçersin" gibi bir durum var insanın hayatında. korktuğun şeyin başına gelmesi de bunun gibi. isteğine inanıp onu gerçekleştirecek eylemlere girişmek önemli. kötü şeyler hemen olurken iyi şeylerin hemen olmamasını da iyi şeylerin olacağına inanamamaya bağlıyor. mutsuzluğu, başarısızlığı kabullenmeye hazırız; ama mutluluğa, başarıya şüpheyle yaklaşıyoruz, inanamıyoruz. bunu kırmak lazım.

    *

    kişisel gelişim kitapları, atıyorum 500 sayfaysa 10 sayfası işe yarar, akla yatkın şeyler içeriyor, gerisi yani, olabilir, belki, oldu he he...
hesabın var mı? giriş yap