3 entry daha
  • açıklamalı edit: asıl sorun asgari ücretin 1000 1300 ya da 1500 tl olması değil. asıl sorun çalışanların büyük bir çoğunluğunun asgari ücret düzeyinde çalışıyor olması. bir ülkede verilen bütün ücretler asgari ücret üzerinden hesaplanır. 1800 alan da asgari ücret üzerinden hesaplanır, 2500 alan da. asgari ücret taban fiyat olduğu kadar ücretlendirme için birim fiyattır da aynı zamanda.

    fırsat bulursam ülkelere göre çalışanların % kaçı asgari ücret alıyor bulup ekleyeceğim, avrupada nasıl bizde nasıl daha iyi anlaşılmış olacaktır.

    edit 2: buldum.
    http://i.hizliresim.com/vge69q.jpg

    --- spoiler ---
    mhp ankara milletvekili özcan yeniçeri’nin soru önergesine verdiği cevapta çalışma ve sosyal güvenlik bakanı faruk çelik, 2014 temmuz itibariyle asgari ücretle çalışan kişi sayısının 4 milyon 970 bin kişi olduğunu bildirmiştir. bu sayı da asgari ücretle çalışan kişi sayısının sgk’da kayıtlı işçi sayısına oranının % 45-50 aralığında olduğunu ortaya koyuyor.
    --- spoiler ---

    *** *** *** *** *** ***

    --- spoiler ---
    asgari ücret hesabı yapılırken 4 kişilik ailenin geçimi baz alınıyor.
    --- spoiler ---

    bsg denen gerizekalı zırvası. aç bak bakalım asgari ücret neymiş nasıl ve kim için hesaplanıyormuş.

    asgari ücret: asgari ücret veya minimum ücret, işçilere bir çalışma günü karşılığı olarak ödenen ve işçinin gıda, konut, giyim, sağlık, ulaşım, kültür vb. gereksinimlerini günün fiyatları üzerinden en az düzeyde karşılamaya yetecek ücret. asgari ücret günlük hesaplanır, aylık ödenir.
    yani 4 kişilik aile için değil, 1 kişi için hesaplanır.
77 entry daha
hesabın var mı? giriş yap