2 entry daha
  • ''cool gözükmeye çalışıyor ya'', ''aslında mal bence'', ''var ya bu bildiğin orrrrssspuuuu çocuğu''....

    ilginç örnekler ile belirtilen çizgidir. birisi ile arasında olağan halin dışında bir gelişme yaşadığında, sorunu zerre kadar kendinde göremeyen insanların sığındığı limanlardan biridir.

    ''az konuşuyor''

    mesela vakti falan olmayabilir mi?

    ''ama başkalarıyla konuşuyor, benimle konuşmuyor. görüyorum hep vakti var. coolluk taslıyor pezevenk''

    seni siklemiyor olabilir mi peki? zerre kadar anlam ifade etmiyor olabilir misin?

    ''bana ne ya, mal o mal :( cool gözükmeye çalışan mal :( herkes benimle konuşmak zorunda :(''...

    hani bazı akrabalar olur, arayıp sormadığınız için hayırsız derler, vefasız derler. karşılarına geçip ''çünkü dal yarağın tekisin'' diyemezsin onlara. çünkü geçmişin hatırı vardır, aradaki diğer insanların hatırı vardır. en güzeli yok sayarsın o kişiyi.

    birileri tarafından yok sayılan insanların çıkıp da ''coolluk ile mallık arasındaki ince çizgi'' diye bikbikbik ötmeleri bana garip geliyor.

    siklenmiyorsun oğlum, kabul edeceksin. sebebini arayacağına, bi yanlışın varsa düzeltmek için uğraşacağına hâlâ siklenmemene sebep olan dal yaraklığını devam ettiriyorsun böyle yaparak. bi kere zaten yaftacı, etiketçi bi tip olduğun bu tanımlamalarından belli. kim seni niye umursayıp da iki lafın belini kırsın seninle. büyük ihtimalle zaten bu tür huylarından dolayı birileri kaçmış senden. iki gün sonra kötü olunca arkadan konuşan bi tip olduğun için şimdiden önlem olsun diye yok sayılmaya başlanmışsın.

    hatta demek ki o kişinin kulağına bi şeyler gelmiş, bi şeyler görmüş, sende adeta bi hulisilik sezmiş, ibnelik halet-i ruhiyesi içinde olduğuna kanaat getirmiş. niye böyle yapıyorsun arkadaşım ''mallıkla coolluk arasındaki çizgi meheh meheh'' diye gezeceğine az biraz sorunu kendinde arasan keşke.

    yok eğer tüm bunların dışında yeni tanıştığın birisi, sana göre ''cool olmaya çalışılan hareketler'' sergiliyorsa ve sen de bundan hoşlanmıyorsan iletişimi kesersin. tatavanın lüzumu ne. insanları kendi haline bıraksana, sana ne milletten. herkes kendini birilerine beğendirmek zorunda mı? neden hemen etiketleme peşindesin? komşunun oğlu bilmem şu kadar başarılı oldu deseler, kendini yere atıp ''bana ne ya benim hayatım'' diye zırlamayı bilirsin. sikik seni.

    son olarak şunu da söyleyeyim, sonra içime dert olur. bu entry, başlık sahibinin entry'sine ithafen yazılmadı. sevmem zaten öyle şeyleri. mesela ''telefonunu istediği zaman açmayan tip'' gibi başlıklara yazılanları, başlığı açan kişinin şahsına yazmıyorsak bu da öyle oldu. sonuçta işlevini yitirse de hâlâ sözlük burası. var olan şeyler hakkında tanım giriyoruz.*
1 entry daha
hesabın var mı? giriş yap