9 entry daha
  • türk dili tetkik* cemiyeti, bugünkü ismiyle tdk, mustafa kemal atatürk'ün talimatıyla 12 temmuz 1932 yılında kurulmuştur. mevcudiyetinin ve istikbalinin yegâne emeli, "türk dilinin öz güzelliğini ve zenginliğini ortaya çıkarmak ve hatta hatta, onu yeryüzü dilleri arasında değerine yaraşır bir yüksekliğe eriştirmektir."

    mevzuya girmeden evvel niye anlattım şimdi ben tüm bunları? neyse hemen konuya geleyim arkadaşlar. aymaz için bakın şöyle bir tanım yapar bu münhasır kurum.

    (sıfat) çevresinde olup bitenlerin farkına varmayan, sezmeyen (kimse), gözü bağlı, gafil, bilgisiz.

    ne güzel işte amına koyim ya! dünya sikine, minare götüne. akşam ana haber bültenini izlemek, majör depresyona girmek için başlı başına yeter yemin ediyorum. saat 21:00 sularında sakallı hakanı açıyorum bakıyorum mevzu ne diye, aman tanrım sanki saunadayım, böyle bir sıkıntı basıyor bir tansiyonum düşüyor, bi fenalaşıyorum.

    kaçtın geldin iki soluk için ekşi sözlük'e he mi? müge anlı'yı aç youtube'tan izle daha iyi. ülkenin en ücra mıntıkasındaki köpek siken adamı tartışıyor sözlük ahalisi. beş yüz yorum. damacanaya imam nikahı kıyan barzo ise hemen altında. altı yüz yorum. 10 ton patlayıcı taşıyan hafriyat kamyonu, şark görevindeki polislerin lojmanını tümüyle havaya uçurmuş, 42 ölü. üç yüz elli yorum. talebe yurdunda yangın, 25 ölü. bin yorum.

    aç rihanna'yı. work work work work work!!! mmmm! aymaz olmadık da n'oldu peki ya diego? ya ayyaş olacağız ya aymaz çünkü kafa kaldırmıyor artık anlıyor musun beni? loading yapamıyor artık beyin. hard disk dolu veya ne'bliyim amk. bir şeylerin silinmesi lazım ki yenileri yüklenebilsin. indir şimdi sigortaları, "aymaz mode: on."

    gözü bağlı, gafil, aymaz, budala herifin tekiyim aha şu dakikadan sonra. memleket ahvali sahiden korku filminden hallice be yaw. ne gelir elimden rey atmaktan gayrı? benim adım hıdır, elimden gelen budur. haaa! kim ne derse desin. "önce can, sonra canan." kafayı yememek lazım yani sonuçta değil mi? ömür boyu kullanacağız.

    hele biraz soğusun da... geliyorum...
5 entry daha
hesabın var mı? giriş yap