10 entry daha
  • yaralıların altı tanesi şu an görevli bulunduğum kozan devlet hastanesi'ndeymiş. az sonra psikiyatristle sosyal hizmet uzmanı arkadaş gidecekmiş. afet, travma ve kriz psikolojisi eğitimi aldım, ben de bir gideyim. sonra yüreğim kaldırırsa yazarım.

    edit: kozan devlet hastanesi'ne sanırım altı öğrenci gelmiş, ama biz üçünü gördük, diğerleri başka hastanelere sevk edildi ya da taburcu, hemşire de bilmiyor. ailelerle görüştük. çocukları da gördük, dumandan etkilenenler kalmış burada sadece, ilçe hastanesi sonuçta. birinin kolunda sanırım çok küçük yanıklar var ve sürekli uyuyor. akrabası niye uyuduğunu anlamadığını söyledi. "unutmak istediğinden" diyebildim sadece. biri sabaha kadar uyuyamamış, sonra uykusundan sıçrayarak uyanmış birkaç defa.

    ailelerle shu arkadaş konuşurken yanındaydım. genelde çok çocuklu, bulunduğu yerden servis olmayan, çocuk çok başarılı olduğu için okusun diye oraya veren aileler. fakirlik düzeyini şöyle anlatayım: arkadaş soruyor, "bir istediğiniz var mı? ne yapabiliriz?" diye. "herkese güneş paneli verdiler, bize vermediler", ikimiz de şaşırıp anlamayınca "biz çadırda kalıyok, herkese güneş paneli verildi de...", çadır, dağda, soğukta, nasıl?"altı düşük yaptım, şartlardan, üç çocuğum var." dedi kadıncağız! bu devirde, itibardan olmayan tasarruf, güneş paneli... güneş nerede, adana'dan beri yağmur var, gök ağlar ya bazen, offf! bir daha aileme yaptırdığım gecekondumsu evimden şikayet edersem...

    ve son perde. kaymakam, başhekimle birlikte, çocuklara ziyarete gelmiş, kitap getirmiş, baktım, öyle roman falan... partiden gelip benim bir türlü para ayırıp alamadığım profesyonel makinalarla her açıdan uyuyan çocuğun başında fotoğraf çekilen kuaförden yeni çıkmış ablalar. sormadık hangi parti diye. hemşire "ya girmeseler, söylesem beni şırnak'a sürerler mi?" diyor, psikiyatrist hanım "ben de gelirim!" diyor. allah'ım ya rabbim! adanalıyım, her türlü küfrü bilirim de, devletin bilgisayarından şimdi, tövbe tövbe! buyurun siz ne yana istiyorsanız küfredin! ben mmpı sonuçlarına bakacağım. buradaki programa alışamadım, yavaş bakabiliyorum buradaki son günüm zaten. çocuklarla çok şey konuşamadık, şu an konuşulmaz da zaten.

    aklımda kalan da "güneş paneli..." küfür gibi beynimde dönüp duruyor.
49 entry daha
hesabın var mı? giriş yap