6 entry daha
  • 16 yıldır içinde bulunduğum veteriner fakültesinde yıllar yılı gözlemlediğim,kısmen de olsa hak verdiğim durumdur. bu durumun sebeplerini bir kaç başlık altında toplayabileceğimi düşünüyorum.

    şu an için türkiye'deki veteriner fakültesi sayısının açılacak olanlarla birlikte 25'in üzerinde olduğunu görüyoruz. fakülte sayısının ülke ihtiyacından fazla olmasının yanında alınan öğrenci sayısının artırılması ile eğitim-öğretimde kalitenin gözle görülür şekilde düştüğünü görebiliriz. belki bu sebep diğer fakülteler için de geçerli olabilse de bir veteriner hekimin gerçek anlamda yetiştirilebilmesi için oldukça maliyetli bir öğrenim süresini gerektirir. derslerin uygulamasını da düşünürsek bir anda oluşturulamayacak alt yapı(eğitim üyelerinin yetiştirilmesi) ve fiziki binaların her şehire bir üniversite kapsamında yetersiz bir şekilde oluşturulmasının öğrenciye yansıması durumu.

    türkiye'de ilk sıralardaki 5 veteriner fakültesini kazanan öğrenci profili ile diğerlerinin öğrenci profilini karşılaştırınca bir çok farklılıklar olduğıiu bir gerçek. bu gerçekte fakültelerin bulunduğu şehirlerin de etkisi olduğunu düşünüyorum.

    son yıllarda ilk sıralardaki bu fakültelere gelen öğrencilerin öğrencilerin daha entellektüel,çeşitli hobilere sahip, kitap okuyan, araştıran, sorgulayan,daha fazla meslek bilincine sahip, etik-deontolojik değerlere sahip çıkan daha hassas kişiler olduğunu gözlemlediğimi söyleyebilirim.
1 entry daha
hesabın var mı? giriş yap