6 entry daha
  • haftasonu alacağım ve okuyacağım kitap. en son dün adanadaki süleymancıların yurdunda çıkan ve ruhumu acıtan yangından sonra artık cemaatleri tanımam, öğrenmem gerektiğine kanaat getirdim.

    demokrat partiden bugüne ülkede etkin bi şekilde rol alan cemaatleri gerçekten bilmek istiyorum. nurcuları, süleymancıları, mezilcileri ve adını bilmediğim türlü cemaatleri gerçekten merak ediyorum.

    kendi sırça köşkümde iyi kötü çıkarımlarım var ama cemaatçilerin yaşadığı gerçekle ne kadar uyumlu bilmek istiyorum artık.

    aklın önüne ne geçiyor da gözleri büyülüyor. anlamam lazım.

    bugün ruşen çakır süleymancılarla ilgili bir periscope yayını hazırlamış. dinledim. gene de aklımın almadığı noktalar var- bariz tutarsızlıklar var- : diyor ki süleymancılar şu anki hükümetle ciddi ayrışmalar yaşadı. zamanında mehmet ağarın demokrat partisine destek verdi, mhp ye destek verdi. hatta siyasete ciddi anlamda girmedi. ama buna rağmen liderleri ak partinin kuruluş ekibinde yer aldı.
    ve artık ben anlamak istiyorum.

    ne tür bir itici güç "düşmanız " ama gene de al gülüm ver gülüm yapalım der, ama "can güvenliğini koruyacaksın" demez. gerçekten mi fıtrat kavramına inanırlar. kafam cidden almıyor.

    evladım var ve o ailelerin yaşadığı acıyı tahayyül etmeye çalışamıyorum bile. düşüncesi aklımı oynatmama sebep olur gibi geliyor.

    eğer bu kitap yerine daha faideli olacabilecek bi kitap önerisi olanların önerilerini cidden bekliyorum.
3 entry daha
hesabın var mı? giriş yap