3 entry daha
  • 225 45 r17 boyutlarını yeni aldım, 1000 km kadar kullandım.

    eski 4 mevsim michelin crossclimate'lerimden kesinlikle daha sessiz, yol tutuşu kuru ve ıslak zeminde daha iyi. kuru zeminde, yeni ıslanmış zeminde ve yoğun yağmurda virajlarda epey zorladım, kesinlikle daha iyi. fren mesafesi değişmedi gibi. tümseklerde daha yumuşak (bu yeni olmasından da kaynaklanıyor olabilir)

    çok önemli değil ve farklı fiyatlar bulunabilir ama az bile olsa daha ucuz (şu anda nokian weatherproof 350 tl, michelin cc 4 390 tl hb'da)

    karlı zeminde henüz denemedim, denediğimde buraya eklerim. test sonuçları ve eu label'ları bu konuda da daha başarılı olduğunu söylüyor, göreceğiz.

    beni yakıt tüketimi korkutuyordu, daha iyi yol tutuşu için bundan feragat edilmiştir diyordum ama o da istanbul şehir içi koşullarında değişmedi. doğaya da saygılı finlandiyalılar: https://www.nokiantyres.com/…vations/purified-oils/

    özellikle senede 2 kez lastik değiştirmekle uğraşmak istemeyen, istanbul gibi 3-5 gün kar yağışı olan, o da 1-2 gün içinde eriyen lokasyonlar için mükemmel tercih bence.

    geriye sadece dayanıklılık ve yüksek hız performansı kaldı. benim aracım max 172 km/h basıyor (:d),o yüzden yüksek hız performansında problem yaşamıyorum. dayanıklılık konusunda da başarılı ise kesinlikle başka marka almam.

    edit:

    "kar işareti var ama kar lastiği kadar etkili değil, yaz lastikleri kadar iyi olamaz ama kış lastiklerinden çok iyidir yaz aylarında" denmiş. testis mi geçiyorsunuz arkadaşlar, bu eleştirileriniz 4 mevsim lastiğin tanımı zaten ve kimse tersini iddia etmiyor. benim karşılaştırmam 4 mevsim lastikler arasındaydı, yaz/kış lastiklerini karşılaştırmadım, aynı olamazlar!

    "crossclimate'a gürültülü diyenlerin arabası..." crossclimate gürültülü demedim, weatherproof daha sessiz dedim.

    karlı havada da denedim geçen gün. gece 2'de hava sıcaklığı yaklaşık -1 dereceyken ve yerde 10-15 cm kar varken kucukyalı ara sokaktan çıktım sorun olmadı, minibus caddesi sorun olmadı. fren mesafesi doğal olarak uzuyor ama kaymadı. fakat otopark girişindeki dik yokuşta çok yavaş inmeme rağmen sarkmalar oldu. kısaca karda kullanılır, buzda kullanılmaz.

    sonradan gelen önemli edit: yüksek sıcaklık değerlerinde, zorlu yokuşlarda, sert zemin performansını beğenmedim. daha doğrusu eski michelin 4 mevsim lastiklerimden daha kötü. bilginize.
21 entry daha
hesabın var mı? giriş yap