479 entry daha
  • anadolu insanına adam akıllı ve gayet yalın anlatılması gereken konu. daha çok türk tipi başkanlık sistemi nasıl olur bunu anlatmalı kısaca;

    şimdi, solun tüm dünya'da ve ülkemizde fırtına gibi estiği dönemlerde, anadolu kasaba ve köylerinde komünizm propagandası yapılır. aynı anda da bir karşı propaganda. lakin okumaya ve öğrenmeye pek hevesli olmayan sağ cenah kanaat önderleri, tam anlamıyla komünist olmanın ne demek olduğunu bilmedikleri için, artısı nedir, eksisi nedir bilemezler.

    sonuçta özet olarak herkesin gayet anlayacağı şekilde, gominikler iktidar olursa, zengin parasını, ağa toprağını fakir halkla paylaşacak gibi gayet düz ve net ifadeler kullanılır. ee o zaman bu gominikler iyi çocuklar sesleri yükselince yine necip türk köylümüzün anlayacağı bir tarzda karşı söylem de gelişir panikle.

    - şimdi emmi, sen eve akşam gittin kapının önünde garının ayakkabısı var dii mi?
    - ived?
    - hah, işte gominizm gelirse, akşam eve gittiğinde karının ayakkabısı, onun yanında da başka bir adamın ayakkabısı olacaaa!
    - dime, sebebi ne ola?
    - ee emmi goministlik paylaşmaktır! her şeyini herkeznen paylaşmak zorundasın!
    - essah mı?

    bu sığ düşünce yapısı ki hala böyle zanneden sığırlar olduğu aşikar, şimdi de başkanlık sistemini anlatmak için gayet uygun bir örnek;

    - şimdi emmi, başkanlık sistemi gelirse; sen eve gittin, senin karının ayakkabısı var, yanında başka bir adamın da ayakkabısı olacak!
    - diimee, başhanlık da mı paylaşmak?
    - yok emmi, senin karıya kayyum atamışlar! artık ev de onların, başkanlıkta hiçbir şeyi paylaşmamak ve her şeyin üstüne yatmak var!
466 entry daha
hesabın var mı? giriş yap