• her uçak kazasından sonra uçakların kara kutularına ulaşmak büyük bir sıkıntı oluyor. üstelik kazanın aydınlatılması için bu kara kutulara da çok büyük bir ihtiyaç duyuluyor. kimi zaman kazanın etkisiyle çok fazla ısıya maruz kalan kara kutulardan yararlı bilgiler elde edilemiyor.

    bu yüzden aklıma bu değişik fikir geldi. belki uygulanırsa uçak kazalarının sebepleriyle ilgili çok daha hızlı çözümlere ulaşılabilir.

    yöntem şu: biliyorsunuz whatsapp’ta sesli mesaj özelliği var. bu özelliği kurulan gruplarda da kullanabiliyorsunuz. sadece aşağıdaki mikrofon butonuna basıyorsunuz ve butonu bırakmadan konuşuyorsunuz. mesela uçak pilotları ve hem kalkış, hem de varış kulelerinin dahil olduğu bir whatsapp grubu kurulsa ve tüm konuşmalar bu grup üzerinden yapılsa tüm konuşmalar kayıt altında olur. yani buna uygun bir sistem geliştirilmesi gerekir. pilotların bizzat telefonu almalarına gerek olmadan konuştuklarının sesli mesaj olarak gönderildiği bir sistem tasarlanabilir. böylece kule ve pilotlar arasındaki mesajlar, uçak düşse dahi kulenin whatsapp kayıtlarında durur ve bu kayıtlara anında ulaşılır. her uçuş sonrası o whatsapp grubu kapatılır ama mesajlar arşivlenebilir. bu sayede birçok bilinmezin önüne de geçebiliriz.

    edit: işi gücü yok diyenler umrumda değil. araba da ilk icat edildiğinde "buna kim binecek, insanlar at kullanmaya devam eder" denmiş. ayrıca çok uluslararası bir şirkette yönetici pozisyonundayım ve türkiye şartlarının çok üstünde kazanıyorum.
70 entry daha
hesabın var mı? giriş yap