2 entry daha
  • tarafı olmadıkları bir savaşta, komşu bildikleri bir ülkenin, içlerindeki serserileri ve teröristleri silahlandırması ve savaşın tırmanması nedeniyle evlerini, köylerini, sokaklarını, anılarını, insanlarını kaybeden eğitimsiz ve fakir bir halkın türkiye'ye sığınması.

    bazen araplara saydırıyoruz burada. cahilliklerinden dem vuruyoruz, palmyra'yı kuran halkın torunları olduklarını göz ardı ederek. ama biz de aslında çok farklı değiliz onlardan. 100 sene evvel bizim atalarımız da ancak destanlarda rast geleceğimiz türden bir kahramanlığın müşahhas örnekleriydiler. geldiğimiz noktaya bakınca suriyelilerden daha fazlası değiliz. onlardan üstün olduğumuz her şey mustafa kemal ve aydınlarımızın bıraktıkları mirasın kalıntıları...

    allah hepsine yardım etsin hepsine.

    türkiye'de, sığınmak için kaçtıkları bu ülkede ırzları çiğnendi, kızları yaşlı erkeklerin odalığı oldu. karıları tacize uğradı. oğulları dövüldü, aşağılandı, üç otuz paraya eşşek gibi çalıştırıldı.

    sonra da vebalıymışlar gibi koskoca kıta avrupasını tehdit etmek için kullanıldılar.

    halbuki onlar da en az bizim kadar insan. dikkatli bakıldığında, ne güzel kızları, ne yakışıklı erkekleri var. ellerinden kim bilir ne işler gelir, ne yetenekli insanlar kimileri...

    dökülen kanlarında, çiğnenen onurlarında, akıtılan terlerinde hepimizin eli var. türkler, ermeniler, rumlar, kürtler, süryaniler gibi onların da bu topraklarda çekecek çilesi varmış.
1 entry daha
hesabın var mı? giriş yap