• kulüp takım sporlarında bir şekilde şampiyonlar ligi, europa league, euroleague, eurocup, fiba cl, ehf şampiyonlar ligi, buz hokeyi kıtasal kupa gibi organizasyonlarla... (bazı sporlar bundan dahi kaçıyor gerçi) telafi edilse de
    veya milli takımlarda en kötü olduğumuz dallarda bile zaman zaman bir şekilde avrupa, dünya, olimpiyat elemesi oynayarak giderilse de... (bazı sporlar ondan dahi kaçıyor)
    çoğu sporda olan durumdur...

    körlingde bile büyük ihtimalle istesek curling dünya turu'nda oynayabilecekken sadece avrupa ve dünya şampiyonalarını kovalıyoruz.

    ama asıl bireysel sporlarda çok bariz görülen kabızlıktır. bildiğim sporlardan birkaç örnek vereyim:

    atletizm ve yüzmede diamond league, super grand prix, world cup gibi çeşitli adlarda onlarca turnuva koşulur genelde onlarda türk sporcuları göremeyiz.

    tenisçilerimiz antalya 10k / antalya futures gibi bir fırsat varken ondan dahi kaçmaktadır bazen...
    birazcık üst sıralara geldikleri zaman atp/wta turnuvalarına (o da ayda bir bazen) katılmaya çalışmakta ve çoğunlukla itf turnuvalarını sanki köy turnuvasıymış gibi görmezden gelmektedirler.

    badmintoncularımız tıpkı tenis gibi bi yıllık bir dünya turu olmasına rağmen birkaç turnuvaya katılmakta yılın yarısında yurtdışında olma fırsatını tepmekteler,

    snooker ve dartta barry hearn'in q-school'una gidip bu sporlarda dünya turunda mücadele etme şansı vardır. gerçekten iyi snookercılarımız veya dartta iyi sporcularımız varsa bile bu şansı değerlendirmekten korktukları için turnuva oynayamıyorlar.
hesabın var mı? giriş yap