• gerginliklerin en büyüğü, en görkemlisidir.

    hapşıran sizseniz sıkıntı yok ; zira bu gerginliği yaşamak için topu kalan 323235 kişiye atıyorsunuz. bir veba kaynağı olarak insanları nefes almamaya ve kalıcı hasarlar görmeye itiyorsunuz (tabii sümüğünüzü üzerinize ya da önünüzde poff layan tuğçe'nin güzel saçlarına bulaştırmadıysanız)

    fakat hapşıran başkasıysa işte o gerginliği yaşayan özne sizsiniz. öyle bir gerginlik ki, hapşırma sesini duymadan hissettiriyor kendini. hapşıracak kişi bu fiili gerçekleştirmesin diye yüzün buruşma süresinin hapşırma halini alana kadar geçen 2.3 saniyede 2 fatiha bitiriyorsunuz. fakat ta ta ta.. kaçınılmaz son.

    o ses.

    hapşırılan anda vebalı molekülük yükselmesi ve göz göze gelmeniz.. anam anam.. o görüntü yok mudur ah o görüntü.. bunun verdiği gerginlik > everything. burnunuzu bu sesi duyduğunuzda kafanızda dank eden "insan nefessiz kaç dk yaşar ulan acaba?" sorularını müteakip tıkamanızdan tutun da "gelecek istasyona kaç dk var ki" kestirmelerine ; önünüzde yüzündeki iğrenmeyi minimum düzeyde tutup naif bir hareketle burnunu atkısına dayayıp kendini koklamayı seçen berk'in insta boy hareketlerine kadar yaşanan çile durumun özetidir aslında.

    istanbul'da yaşıyor ve metrobüs kullanıyorsanız çok sıkıntı yok ; zira duraklar arasındaki mesafe çok da uzun sayılmaz. kapı açıldığında olacak en fazla beyne gelen zarardan iq'nuzun 10 düşmesidir. idare ediverin bir zahmet.

    bu andan sonra yaşanan gerginlik cama ve tutacaklara da yansır. normalde zaten vebalı olan bu kısımlara yapışan hapşırık moleküllerinin konuştuğunu gördüm ben. adam bana "burundan mı çıkmışım ? metrobüste mi dolanıyom? ben kuran satıyom dayı aha şoföre sor" dediğini bilirim. konuşuyorlar olm bunlar.

    uzak durulması gereken. her türlü belanın, hastalığın nedeni bir gerginliktir.

    işinize yürüyerek, bisikletle falan gidin sevgili dostlarım.
3 entry daha
hesabın var mı? giriş yap