• ankara üniversitesi tıp fakültesi'nin güzide hocası, değerli bilim insanı.
    plastik, rekonstrüktif ve estetik cerrahi profesörüdür. cerrahlığı, hocalığı ve hiç bitmeyen pozitif enerjisiyle örnek bir hekimdir.
    meme rekonstrüksiyonu konusunda çok değerli çalışmaları olmakla beraber plastik cerrahiyi ilgilendiren tüm hastalıkların tedavisini ve estetik ameliyatları başarıyla yapar.
    öğrencileri sever. onlara bir şeyler katmaktan ve motive etmekten keyif alır . muhabbeti gerçekten çok keyiflidir.

    özgeçmişi de şöyle:

    prof. dr. savaş serel 1974’de diyarbakır’da doğdu. ankara lisesi (eski ankara kız lisesi) nden 1991’de, ankara üniveresitesi tıp fakültesi’nden de 1998’de mezun oldu. mezun olduğu ankara üniversitesi tıp fakültesinde, plastik, rekonstrüktif ve estetik cerrahi anabilim dalı’nda 1999-2004 yılları arasında uzmanlık eğitimini tamamladı.

    ?tirobifan-hidroklorid’in total venöz yetmezlik oluşturulmuş ada fleplerde yaşayabilirlik üzerine etkisinin araştırılması (deneysel çalışma)” isimli uzmanlık tezi 2008 yılında -?effect of platelet glycoprotein ııb/ıııa receptor antagonist on survival of epigastric island flaps in rats with total venous occlusions”- scandinavian journal of plastic and reconstructive surgery and hand surgery dergisinde ingilizce olarak yayınlandı.

    ankara üniversitesi tıp fakültesi plastik, rekonstrüktif ve estetik cerrahi anabilim dalı’nda 2004-2011 yılları arasında uzman doktor olarak görev yaptı. bu süre içinde 2006-2007 yılları arasında bir sene malatya asker hastanesi’nde askerlik hizmetini tamamladı. asker hastanesindeki çalışmalarından dolayı o zamanki hastane başhekimi ve 2. ordu komutanı tarafından teşekkür plaketi verildi
    uzmanlık görevi sırasında 2008’de avrupa plastik cerrahi derneği (european association of plastic surgeons-euraps) ’nin genç plastik cerrahlar bursu (euraps young plastic surgeons scholarship) nu kazanarak, özellikle mikrocerrahi konusunda tüm dünyada saygın bir yeri olan prof. dr. milomir ninkovic’in yanında almanya münih teknik üniversitesi (munich technical university klinikum bogenhausen)’nde 3 ay süreyle ?clinical fellow” olarak çalıştı.

    uzmanlık görevi sırasında ankara üniversitesi tıp fakültesi hemşirelik eğitimi ve tıp öğrencilerinin mesleki beceri uygulama programı gibi eğitim faaliyetlerinin yanında faturalama koordinatörlüğü, müşterek ameliyathane koordinatörlüğü ve tıbbi malzeme merkezi koordinatörlüğüne bağlı idari görevlerde yer aldı.
    plastik ve rekonstrüktif cerrahi uzmanının olmadığı veya sayısının yetersiz olduğu yerlere giderek özellikle yoksul halka hizmet etmek amacıyla kurulmuş ve rekonstrüktif ameliyatlar gerçekleştiren interplast türkiye derneği’nin organizasyonlarına katılarak erzincan (2000), kazakistan-çimkent (2004) ve kazakistan-astana (2005)’da çok sayıda ameliyata katıldı.

    2009 yılında avrupa plastik, rekonstrüktif ve estetik cerrahi yeterlilik sınavını geçerek yeterlilik belgesini aldı.

    2010 yılında yardımcı doçent ve 2011 yılında da doçent doktor ünvanını alan dr. savaş serel yine 2011 yılında el cerrahisi yan dal diplomasını aldı. dr. savaş serel’in ulusal ve uluslararası dergilerde yayınlanmış makaleleri, ulusal ve uluslarası toplantılarda sunulmuş sözlü ve yazılı bildirileri bulunmaktadır. ayrıca ulusal ve uluslarası bilimsel toplantılarda panelist ve konuşmacı olarak yer almaktadır.
    mikrocerrahi konusuna özel ilgisi olan dr. serel 2008 yılında zürih üniversitesi beyin cerrahisi tarafından düzenlenen kursa katılarak mikrocerrahi sertifikası aldı. rekonstrüktif mikrocerrahi derneği tarafından düzenlenen mikrocerrahi kurslarında da eğitmen olarak görev yaptı.

    türkiye yüksek öğretim kurumunun öğretim üyelerine yönelik bursuyla özellikle meme rekonstrüksiyonunda sayılı merkezlerden biri olan belçika ghent üniversitesi plastik ve rekonstrüktif cerrahi bölümünde avrupa’da meme rekonstrüksiyonun önde gelen isimlerinden olan prof. dr. phillip blondeel, rekonstrüktif mikrocerrahi konusunda önde gelen prof. dr. koen van landuyt ve cinsiyet değişim ameliyatlarında önde gelen isimlerden olan prof. dr. stan monstrey ile 2012 yılında 3 ay süreyle çalışarak; meme rekonstrüksiyonu ve rekonstrüktif mikrocerrahi konularında deneyim kazandı.

    dr. savaş serel plastik, rekonstrüktif ve estetik cerrahi ve el cerrahisini ilgilendiren tüm hastalıklar konusunda eğitim almış olmakla beraber özellikle yurtdışında bulunduğu sürece üzerine yoğunlaştığı meme rekonstrüksiyonu, rekonstrüktif mikrocerrahi ve kadınlarda estetik konularına özel ilgi duymaktadır.
hesabın var mı? giriş yap