3 entry daha
  • bir sınıf öğretmeni olarak tüm içtenliğimle söylüyorum bunları.köylerde okuyan çocuklar maddi imkansızlıkların yanında eğitim eşitsizliğinden de muzdariptir.köy öğretmenliği öğretmen olmayan çeşitli bölüm mezunlarının formasyon alarak yaptığı veya memleketi oraya yakın olduğu için kendi bölümü olmamasına rağmen bu işi yürüten(!) sosyal bilgiler,türkçe,matematik mezunlarıyla yapılan iş olmuştur.
    ücretli öğretmenlerin istedikleri zaman işini bırakabilmeleri,doğal olarak yerine gelen öğretmenin 1 ay beklenmesi öğrencilerin derslerden uzaklaşmasına neden oluyor.
    takdir edersiniz ki öğretmenlikler içinde öğrenci-öğretmen bağının en kuvvetli olduğu zaman ilkokuldur.bu yaşta çocukların eski öğretmenlerine sevgi beslemesi ve yeni gelen öğretmene uzun süre alışamaması,eski-yeni öğretmen arasındaki anlatım farklılığı,eğitimde bilinen ''sınıf yaşanmışlığı'' adı verilen durumun öğrencilerde etkisi öğrencilerin eğitimden kopuk kalmalarına neden olmaktadır.
    ücretli öğretmenliği sırf işsiz kalmayayım mantığıyla yürüten maliye,işletme mezunu binlerce insan var.devletin de işine geliyor tabi.kelle hesabı yapıyor maaş yatırırken.
3 entry daha
hesabın var mı? giriş yap