10 entry daha
  • ilginç ve talihsiz bir şekilde bir aydan uzun zamandır abu dhabi'de tutuklu bulunan, istanbul barosu dış ilişkiler komisyonu başkanı ve baro nezdinde verilen hukuk ingilizcesi derslerinin gönüllü olarak hocalığını yürüten avukat.

    herşey bora a. isimli bir kişinin b.a.e.'de kendisine dedesinden yüklü bir miras kaldığını, bunu almak istediğini belirtmek üzere avukat vahit ergil'e gelmesi ile başlıyor. işlemlerin yapılması için bora a, avukat vahit ergil'e vekalet ve birtakım belgeler veriyor.

    vahit ergil olayın uluslararası boyutu nedeniyle metin beye ulaşıyor ve metin bey daha çok işin tercüme kısmını yürütmek üzere avukat vahit ergil ile birlikte abu dhabi'ye gidiyor.

    abu dhabi'de bankalar nezdinde işlemler yapılırken vahit ergil'e müvekkili bora a. tarafından bir verilen evraklarda sahtelik olduğu ortaya çıkıyor. iki avukat apar topar tutuklanıyorlar. tutuklandıkları uzun süre farkedilmiyor. ancak tutukluların kaldıkları cezaevinden çıkacak olan bir kişi vasıtası ile metin uracin'in istanbul'dan bir avukata olayla ilgili haber göndermesi üzerine durumun farkına varılıyor. geçtiğimiz günlerde konuya ilişkin açılan ceza davasının ilk duruşması yapıldı. duruşma sürecine gereği gibi iştirak edilemedi, baro yeni yeni devreye giriyor.

    metin uracin istanbul'daki tüm avukatlar tarafından olumlu olarak anılan bir kişidir. yaşanan talihsizliğin aylarca farkedilmemesi bile büyük trajedi. bu aşamadan sonra artık baroya büyük görev düşüyor, gereğini yapması gerek.
4 entry daha
hesabın var mı? giriş yap