234 entry daha
  • görünen o ki dünyanın yeniden bir ulusalcılaşma sürecine girmesiyle riske girmiştir.

    şahsen ben bu kadar hızlı gelişmesini bu sürecin beklemiyordum. bir baktım arap baharı çat çut güm bom derken anti-küreselci rte, trump, brexit, bilimum otoriter populist liderlerin seçilmesi, bütün ab'd bu dalganın yayılması "alt-right" diye bir akımın batıda çok tutması falan derken neler oldu yau...

    küreselleşmeye radikal sol bağlamda yaklaştığımdan dolayı karşıydım ve krizlerin, küresel sömürünün uzun vadede sorunlara ve ırkçılığa yol açtığını aşağı yukarı kestirebiliyordum. ancak bu kadar hızlı olabileceğini tahmin edemedim. 10 yıldan fazladır internetteyim, ve internet kendi başına bir kültür yarattı...bu çok bariz. bu kültürün popüler kültürdeki bazı öğeleri nasıl eleştirdiğini zamanla bunun tonunun nasıl arttığını gözlemleme fırsatım oldu...eskiden goygoy olan şeyler, internet memelerindeki eleştiriler, political correctness'ın samimiyetsizliğine karşı büyüyen antipati ve geneli itibariyle insanoğlunun ezici çoğunluğunun yalnız, başarısız ve üzgün olması muazzam bir nefret doğurdu.
    ben büyürken hiç hayal edemezdim dünyanın tekrardan 2.dünya savaşı kafasını yaşayabileceğini...ne kadar da saykoymuş o insanlar, hiçbir aklı başında insanda çıkıp durduramamış faşistleri/nazileri....hayır efendim, insanlık öyle değil işte. momentum bir yürüdümü önünü alamıyorsun. cehalet, önyargı, tabu, dogma, ignorance ne dersen de uçup gidiyor...önünde duranı eziyor.
128 entry daha
hesabın var mı? giriş yap