5 entry daha
  • solcu olan ve chp'nin halka dokunmadığını düşünenler için seçenekler vardır. herşeyden önce radikal sol partiler var, tkp, emep, ödp gibi. ulusalcısı için vp var. anapar var.

    eğer bunlardan birinin bana daha yakın olduğunu hissedersem, çekinmeden oy veririm. ki birkaç defa tkp'ye oy verdim. chp'ye göre bu partilerden birini daha iyi bir seçenek olarak görenlere de öneririm.

    eğer sol partilerden her hangi biri, chp'ye alternatif olamıyorsa, o zaman chp'ye laf etmek doğru bir seçenek değildir. neden bizim partimiz, bu kadar berbat bir chp'nin üstüne çıkamıyor doğru sorudur. tonla bahane söylenebilir elbette, ama mesele bahanelerin ötesine geçip chp'ye alternatif bir sol yaratmaktır.

    çok açık ve çok net bir gerçek var. chp bugün, akp'den sonra, en çok insanın kerhen veya değil oy verdiği bir partidir. bugün akp iktidarının alternatifi denince akla iyi ve kötü bu nedenle chp gelmektedir.

    akpli amca ve teyzeler bile ne diyor, tayyip gitsin de kılıçdar mı gelsin diyor. kimsenin aklına tayyip gitsin de dövlet mi gelsin? tayyip gitsin de selo mu gelsin demek gelmiyor. çünkü chp öyle ya da böyle tayyip gidince gelmesi en muhtemel parti algısı oturmuş ülkede. bu durumda, evet elbette kerhen oy verenler olabilir, akp'ye de kerhen oy veren, bir sağcı alternatif görseler o alternatife gidecek birçok insan olabilir. ama durum bu bile olsa, nasıl akp mevcud alternatiflerin içinde seçmenlerin şu veya bu nedenle en çok tercih ettiği partiyse, chp de mevcud alternatiflerin içinde seçmenlerin şu veya bu nedenle en çok tercih ettiği ikinci partidir, ve şu an için var olan tek gerçekçi iktidar alternatifidir.

    bu benim hoşuma gidiyor mu? gitmiyor. ben daha solda bir alternatifi tercih ederdim. ama sonuç olarak, halkın dörtte birine oy vermiş bir partiye her tür eleştiriyi getirebilirim, sert değil derim, duruşu yok derim, seçmenini doğru temsil etmiyor derim, yeteri kadar güçlü söylemi yok, yeteri kadar örgütlü değil, tabanını organize edemiyor derim. ama halk arkasını dönmüş bu partiye diyemem. zira yüzde 25 oy oranı beni yalanlar orada.
19 entry daha
hesabın var mı? giriş yap