2 entry daha
  • "marifet iltifata tabidir,sermayesiz meta zayidir."

    giriş: özlü sözü söyleyen atam, burada sözlükçülerin aslında demek istedikleri kâbilinden bir kinayede bulunuyor.ne diyor yani ? ben atayım, ben reşit olanım, ben çekip çevirenim, ey insanlar beni görün."bir aş ortaya nasıl konuluyor ? orak burada, yulaf şurada, başaklar salınıyor, biçmezsin hal'ın ortada." diyor, gayet insankârane ve takdir edilmemekten elleri/avuçları çatlamış, isyankârane..

    gelişme: hal böyleyken, herşey yerli yerine gitmeli, layık makûlünü bulmalı kâbilinden, öztantanalı bir devam cümlesi.. sermayesiz mal zayidir. bir emeğin takdir edilmemesiyle mi açıklarsınız meramınızı, yoksa geç kapitalist dönem sözü daha vurucu olur diyerek sermayeden mi dem vurursunuz? al sana örnek;(gelişme kısmında yer yer örneklemelere yer verilir, süslenir.) ancak sapkın bir kafadan çıkacak, "emek diyor kardeşim, proleter zihniyet bu, emek memek yok, emek dediğin soygunculuktur bu ülkede, emek derler, alana inerler, iki kol sallar, hükümete küfrederler." sevgili gelişmemin okuycuları, şimdi söyleyin bana, emek midir tükaka edilen, hadi ondan geçtim, bir malın makûl fiyatı ücretler ve ücretlendirmeler mi bozgunculuk eder orada burada ? emeği sevelim, değeri ve milli serveti koruyalım.(nasıl orta yolcuyum, nasıl doğru yolcu partiyim, yanlış yola girmem, varın siz düşünün gelişmemin okuyucuları, akvaryum tutucuları..)

    sonuç: yıllar var ki ben sürmedim, yüzüme yüzünü.bu ayrılık yıprattı artık, tersimi düzümü..
    egenin çavuş üzümü, sen yemezsen gelir çavuşlar yer o üzümü.. kadir kıymet bilmez isen, vurursun kafanı taşlara, o taşlar bayır oldu girsin içeri dinazorun .....

    anlayana sivri sinek blues band.
17 entry daha
hesabın var mı? giriş yap