15 entry daha
  • cinsiyetçi bir insan değilim, ayrım da yapmam hayatımda ama tam olarak bu başlığı karşılayan bir vak'a yaşadım. gözlerimizin önünde yaşandı diyelim daha doğrusu.

    kız arkadaşımız master yapıyordu, ankara'da alanında iyi bir bölümdeydi ve gelecekten umutluydu erkek ise aöf bitirmişti, ailesinde ergenlik döneminde yaşanan boşanma/ölüm gibi olaylardan dolayı bazı önemli sıkıntılar onu açık öğretim yoluna itmişti.

    okullar bitti, "ya ayrılıcaz ya evlenicez" gibi bir noktaya gelindi. oğlan kıza "yurtdışındaki akademisyen akrabalarının yanına gidip şirkette çalışmak istediğini" söyledi. "beraber gidelim" dedi. adamın umrunda değildi başkası ama kız "erkek dediğin benden çok maaş almalı, beni taşımalı ama son sözü ben söylemeliyim, 4 burma bilezik ayrıca kır da düğün isterim, kpss skoru 90 olsun" gibi (yemin ederim bunları iki kulağımla duyduğum için yazıyorum) zehir dolu potporiler yapmış olmasının etkisiyle ayrıldı. iki tarafta üzgündü ama kız "gelecek görmüyorum, benden az maaş alacak burda" dediği için ayrıldı.

    buradan ileri sardığımızda erkek tarafı yurtdışında bir ülkede yaşıyor, önce dediği şirkette çalıştı sonra kendi işini kurdu. kentin belediye başkanından "en iyi girişimci" ödülü falan aldı, bu aldığının yanında bir tripleks ev 2 'de araba aldı, biri nissan gt-r. (iş bu yazar burada göz yaşı dökmekte)

    kızımız ise geleceği çok iyi olacağı için ayrılmasının ardından 2 nişan attı, işe giremedi bunalımdan ne yapacağını şaşırıp doktora yaptı üniversitenin idari kadrosunda iş buldu ve bu yazıya sebebiyet veren ayrılığından ardından 10 yıl sonra daha birkaç ay önce "muradına erdi". a++ elit yaşam hayalleri kuran kızımız kira ödeyerek ay sonu derdindeyken diğer arkadaşımız huzurlu bir ülkede patron, mutlu, zengin...

    kısacası çok bilen çok yanılır... her iki taraf için de bu gerçek değişmez.
215 entry daha
hesabın var mı? giriş yap