1 entry daha
  • ilk olarak hatırla sevgili'de vardı bu şarkı ve galiba o diziden sonra böyle bir eşik başladı. canselciğimle berenciğim nasıl yakışıyorlardı yahu. düzenli takip edememiştim ama iyi hatırladığım bir sahne var.

    yasemin ile ahmet yıllar sonra tekrar aynı mahallede yaşamaya başlıyorlar, ahmet bir şekilde çocuğun kendisinden olduğunu öğreniyor ama yasemin nejdet ile evli. ahmet yasemin'e nejdet'ten ayrılması gerektiğini artık onsuz olmaya dayanamadığını söylüyor. yasemin hemen itiraz ediyor tabi 'olmaz ahmet, bırakamam nejdet'i o çok üzülür, bana yaptığı bu fedakarlıktan sonra onu üzemem' ahmet bunun üzerine o kadar net ama bir o kadar da güzel bir cevap veriyor ki 'bir şey olmaz yasemin, kimse üzüntüden ölmez, bak bize öldük mü?'

    yani böyle yazınca çok etkili olmayabilir ama ben hikayenin gidişatından dolayı sanırım çok etkilenmiştim bu sahneden. insanın hayatı boyunca önce hep aşkı harcaması, ilk olarak kalbinin sesini susturması, hep başkaları için kendinden vazgeçmesi .. bütün bunların özetiydi bence o cümle.

    ışın karaca'nın bir şarkısında da vardı 'kendini kayırıyor her insan önce bu yüzden aşka kıyar'

    tanım; yerinde tespit. yotubeta bütün dizilerin bu şarkıyla ilgili bir sahnesini bulabilirsiniz.

    biraz da telif hakkıyla ilgili aslında, şarkıyı her isteyene vermesin sahibi her kim ya da kurumsa. bir itibarı olmasın mı böyle güzel şarkının. yapımcıların özgün olmak gibi bir derdi yok maalesef ne talep görüyorsa hiç utanmadan çalıyorlar, arsız bunlar gerçekten.
hesabın var mı? giriş yap