3009 entry daha
  • film gibi hadise lan.
    ablam hamile olduğu için gülüp eğlensin diye ailecek yaz tatiline gittik. monotonluktan kurtulsun işte kadın. aylardan ağustos ayı.
    denize doğru giderken ayva tarlasından geçiyoruz. ayva dediğim de daha olmamışlar, küçücük.
    neyse, ablam geriye dönüp ''nejmi bi tane ayva koparsana'' dedi. ne o kız canın mı çekti? dedim. yoo eğer hamileyken ayva yersen çocukta gamze çıkar dedi. lan nası inanıyorsunuz şöyle şeylere dedim. sus kopar bi tane, senin boyun uzun dedi. zıpladım kopardım ayvayı.

    ayva da maşallah çok sert. ablam kemirmeye çalışırken, güle güle tipine bakıyorum. hem denize doğru gidiyoruz hem gülüyorum ablama. o ara da ablam; '' aaaaaa nejmi haram olur , hadi git ağacın altına para at kardeşim'' dedi. ''ne dedin kız sen'' dedim. ''ya lütfen git koy, çocuğum haram mı yesin?'' dedi.

    ''pe supanallah'' deyip döndüm geriye. hamile kadın tabi, kırmamak gerek.

    bizimkiler uzaklaştı ben ayva ağacına gidiyorum.

    neyse vardım ayva ağacına ama bozuk param yok. en küçük para da 20 lira. çıkardım 20 lirayı bizimkilere bakıyorum. yalandan yere parayı sallayıp '' bu ağaç mıydıııııı?'' diye bağırdım. anam görse düşer bayılır karı. paranın şeklini 2 km den tanır.

    - kızım nejmi'nin elindeki 20 lira mı?
    - evet anne.
    - ayyy bana bir şeyler oluyor.

    kadıncağız düşüp bayılır ama uzaklaştıkları için duymuyorlar.

    lan o halimi biri kameraya çekse yemin ediyorum yüzyılın malı seçilirim. gittim parayı koydum hafız. ayvanın dibine yerleştirip üzerine de toprak parçası koydum. sanki para ağacı ekiyorum. sinir sistemim sıfır.

    parayı koyduktan sonra kalktım ayağa 3-5 adım attım. beşinci adımdan sonra tekrar geri dönüp ayvaya gittim. yaklaşınca '' lan boş ver yeğenime feda olsun '' deyip tekrar uzaklaştım. 10 adım attım '' ehhhhhhhh'' deyip tekrar ayvaya koştum. yeğenim daha doğmadan beni yoluyordu. geldim ayvaya, yine parayı almadan tekrar uzaklaştım. baya git gellerim oldu ama sonunda yolu yarıladım. artık denize gidiyordum. paranın canı cehenneme. hem yeğenim masum bir melekti. üç bira bi çerez parası ona feda..

    neee 3 bira mı? hamına korum böyle işin deyip tekrar ağaca koşmaya başladım. hafif rüzgarlıydı hava. para kaybolabilirdi. ilyas salman'ın koşması gibi ayaklarım kıçıma çarpa çarpa koşarken ayağım çukura girdi ve bileğim burkuldu.

    oturdum ovuşturuyorum ayağımı. aynı zamanda göz ucuyla ağacı süzüyorum. s.kecem ortalığı. öyle gerildim ki, tüm ayvaları yolup 100 lira bırakacağım. yaşatmayacağım o ağacı.

    kalktım topallıya topallıya gittim ağaca. canım feci yanıyor. giderken '' lan dedim belki bu bana allahın cezası. boş ver neco, tarladan cesedin çıkacak lan '' dedim.

    sonra tekrar denize dönüp ablamların yanına gittim.

    - nerede kaldın nejmicim.
    + abla bak hamilesin kalbini kırmak istemiyorum.
    - hayırdır.
    + abla sus. buz ver.

    buz dolu şaşal suyunu ayağıma bastırdım. aklım hala 20 tl'de idi. akşam olunca tekrar tarladan geçtik. para yoktu. e herkes benim gibi salak değil tabi, gören kim bilir nasıl aldı parayı.

    - bak hikmet abi, sığırın biri 20 lira koymuş buraya.
    + ahahaha üzerine de toprak parçası koymuş mal.

    ***
    aradan aylar geçti. yeğenim doğdu. yeğenim dünyanın en tatlı, şirin ve çok güzel gamzeli bir bebeği idi demeyi çok isterdim ama tahta gibi suratı vardı lan. çok karamık bir şeydi ve gamzesi yoktu. hâlâ o 20 liraya acırım çok.
2330 entry daha
hesabın var mı? giriş yap