10 entry daha
  • bakın şimdi size ilginç geleceğine inandığım bir şey anlatacağım. ilginç geleceğine inanıyorum, çünkü bu başlığa konu olan yazıyı okuyunca şaşıranlarınız olmuş.

    darbeden 1 veya 2 gün sonra bir taksiciyle konuştum. adam 50-60 yaşlarında, kara kuru bir şeydi. tüm türkiye çalkalanıyorken konumuzun "darbe" dışında bir şey olması beklenemezdi zaten. darbenin henüz ertesi olduğu için bazı yollar kapalıydı. konuya da zaten bu kapalı yollardan girdik. ben "neyseki başaramadılar" gibi cılız bir cümle kurdum. bunun akabinde adam aynı şu cümleyi kurdu: "darbe marbe hikaye bunlar perinçek'i cumhurbaşkanı yapacaklar!"

    o an haliyle şok oldum. perinçek kim cumhurbaşkanlığı kim aq dedim içimden. adam anlattıkça anlattı; hükümetin yolsuzluklarından, el konulan şirketlerde oluşan mağduriyetlerden falan bahsetti. anladım ki taksici çok net cemaatçi. ve cemaat kendi tabanını böyle safsatalarla dolduruyor.

    neyse şimdi bu makaleye gelecek olursak, bu makaleyi ve dolayısıyla perinçek'i dikkate almalıyız.

    bana öyle geliyor ki; devlet şu an geleceği için ihtimalleri önüne koymuş durumda. eğer bop projesi yürümeye devam ederse, başkanlık sistemi ve erdoğan yürürlükte olacak. bop projesi bataklığa batarsa perinçekçilerin darbesiyle erdoğan indirilip, bop ihalesinden çekilinecek.

    abdullah gül seçeneği hangi ihtimaller sonrasında söz konusu olabilir tam kurgulayabilmiş değilim. abdullah gül demek avrupa birliği'ne yüz dönmüş bir türkiye cumhuriyeti demek.

    hımmm acaba şöyle olabilir mi? perinçekçiler darbeyi yapıp, erdoğanı indirecek ve perinçek'i cumhurbaşkanlığına getirecek. birçok akpli bakan ve milletvekili siyasi yasaklı olacak. abdullah gül bu durumda halen kapanmamışsa akp'nin başında, yoksa kendi partisini kurup tekrardan seçimle hükümete gelecek.

    olamaz mı?
    olabilir.
18 entry daha
hesabın var mı? giriş yap