2 entry daha
  • hakkında iki giri olması üzmüş türk startup. şu an karşınızdaki monitörde veya elinizdeki mobil cihazda gördüğünüz herşeyi tasarlayan ve bunu hayata geçiren iki farklı insan arasına köprü kuruyor. basit ama müthiş bir çözüm.

    sorun:
    arayüz tasarımcısısınız. bir web sitesi, program vesaire tasarlıyorsunuz, png formatında programlamacıya atıyorsunuz. bi de bi mail döşüyorsunuz açıklamak için 'aha bak şurası şu renk burası böyle olacak şuraya dikkat edelim ok?' şeklinde.

    sonra programcı yazıyor bi bakıyorsunuz renk tonu kaymış, piksel mükemmeliyetçilikten uzak, font weightler kafaya göre.

    sonra gelsin revizyonlar, saç baş yolmalar, en sonunda lanet okuyup bırak dağınık kalsın şeklinde kapanış.

    zeplin'in çözümü:
    arayüz tasarımcıları sketch ve photoshop kullanıyor genelde. ikisi de zeplinle çalışıyor. siz tasarladığınız dosyaları zepline export ediyorsunuz. programcı arkadaş zeplini açıp orda gayet vektörel şekilde neresi ne kadar uzunlukta neresi ne kadar boşluk falan mouse u üzerine getirip görebiliyor. ayrıca styleguide şeklinde tüm fontları, renkleri, punto, satır aralıklarını vs aklınıza gelebilecek herşeyi çıkartıyor. hatta css şeklinde de veriyor.

    böylece tasarımcı programcıyla delirmeceler kafasına girmeden herşey ortada görüyor neyin ne olduğunu.

    silikon vadisinde arayüz tasarımcıları arasında kemik bir uygulama olarak kabul görmüş gibi görünüyorlar, bu alanda ülkemizden çıkan en başarılı oluşumlardan.

    tebrik ediyor, ismin nereden geldiğini de merak etmeden duramıyoruz.
8 entry daha
hesabın var mı? giriş yap