111 entry daha
  • * parayla, statüyle karşısındakini etkilemeye çalışmaz. laf arasında malını, parasını, hinterlandını belli edecek şeylerden bahsetmez. birini etkilemek için dolaylı değil direk yollara başvurur. başkalarından veya işinden bahsederken meslekleriyle veya statüleri ile tanımlama yapmaz. insanları paraları ile veya kazançları ile değerlendirmez. herkese eşit mesafede saygılı davranır.

    * bayan kelimesini kullanmaz. kadındır o. bu çok ayırt edici bir kıstastır.
    (bkz: bayan/@albastropos)

    * kendisini makyajla, teşhirci kıyafetlerle, kadınsılığın ön plana çıktığı taktiklerle vs etkilemeye çalışan kadının zekasına hakaret ettiğini düşünen, isterse dünyanın en güzel kadını olsun irite bulan ve bu tip kadınlarla işi olmayan erkektir. prensipleri vardır. kolay kolay kimsenin elinden tutmaz, tuttuğu eli de kolay kolay bırakmaz.

    * reddedildiği zaman kesinlikle uzatmaz. sessizce gider. cevap verme, laf anlatma çabasına düşmez. kendini küçük düşürmez. sonuçların sorumluluğunu daha adım atarken almıştır ve kimseye salça olmaz. yoklama çeken erkekle karıştırılabilir. uyanık olmak da lazım.

    * karşısındakini değiştirmeye çalışmaz. ne istediğini bilir. ilk başta size bakıp ilişki başladıktan sonra yeni huylar edinmez. zira yeni huy sanılan şeyler aslında yeni huy değildir. sizi elde edene kadar gizlenmiş özelliklerdir. "elde etme" saçmalığını ne hayatında barındırır ne de hayatına girecek birinde böyle bir bakış açısı olmasını hazmedebilir. bu konuda keskin kırmızı çizgilere sahiptir.

    * ihtiyacınız olduğunda şartları zorlayacak kadar yardımsever, iyiliğini suistimal ettiğinizde yüzünüze hemen vurmayacak kadar zeki ve olgun, devam ettirdiğinizde bu huyunuzu anında hayatından çıkaracak kadar da prensiplidir. kararları katidir. ısrarla, amsalak erkeklerde işleyen kadınsı cilvelerle gaza gelmez. düşüncelerini etkileyemezsiniz. göz yumduğu şeyler size tölerans gösterdiğinden ve bu tölerans zamanlarında kredisini henüz bitirmediğinizden hayatındasınızdır. düştüğünüzde kaldırır, hayatından çıksanız da bir şekilde öğrenirse gelir yine kaldırır. ama hayatında değilken size iyilik yapması hayatına yeniden gireceğiniz anlamına gelmez. o onun adamlığıdır, sizin unutulmazlığınız değil. bu yoldan yürürüz biz diye zekasını ve çizgilerini hafife alırsanız eğer onuru ile oynanacağını düşünür. çirkinleşmez ama yardım alma şansınızı tüketirsiniz.

    * sizi değiştirmeye çalışmadığı gibi onu da değiştirmenize müsade etmez. bir olmak yerine birlikte olmayı hayat felsefesi edinmiştir. bir olmak, diğerinin hayatını da bir anlamda özel alan bırakmayacak şekilde yok etmektir. ona çok yakın olmanız demek onun özel alanını yok edeceğiniz ve onun da sizinkini yok edeceği anlamına gelmez. mutluluktan sarhoş olduğunuzda bunu denerseniz o rüya aleminden bir anda cehennemin dibine düşersiniz ne olduğunu anlamazsınız bile. o sadece yanına yoldaş arıyor. kimseye muhtaç olmadığı gibi sizin de ona muhtaç yaşamanızı asla istemez. dimdik durabilen bir kadın ister yanında. bu sebeple güçlü olmalısınız. düştüğünüzde elinizden tutacaktır ama normal şartlarda ayakta duramayan birini yanında istemez. yoldaştır aradığı, süs veya biblo değil.

    * kadınını kısıtlamaz. kendini geliştirmesine izin verir ve destekler. kadınının sınırlarını söylemeyi asla istemez. yani sizi serbest bırakması demek birlikte olduğunuzu unutmanız anlamına gelmez. size gösterdiği kadar özeni sizden ister. fazlasını yaparsanız sizin ona kırılacağınızdan daha fazla kırılır size. çünkü bunu yaparken etrafa karşı da bir direnç gösteriyordur. bunun değerini bilin.

    * kaliteli erkek muhakkak okumayı sever her kaliteli insan gibi. dilini iyi kullanır. yuvarlak konuşmaz. nettir. sorularınıza net cevaplar alırsınız. ancak tahammül edemediği şey, aynı şeyi birden fazla kere anlatmaktır. daha önce söylediğini sonraki bir zamanda ikiletmek zorunda kalırsanız bu onun motivasyonunu bir anda bitirir. çünkü bu hem zeka ile alakalıdır hem de onu önemsemenizle ilgilidir. kadınların ısrarla, dişilikle tavizler almaya çalışmasına asla tahammülü yoktur. buna fazladan direnç gösterir. bu sebeple kadında öncelikle zekaya bakar. fiziksel özelliklerden bu sebeple daha önemlidir zeka. siz burda hata yaparsanız en temel konuyu kriz gündemi haline getirirsiniz ve sizden çok kolay soğuyabilir. kaliteli adam nettir. ne diyorsa odur. bir şeyler söylediğinde farklı şeyler anlamanızı beklemez. dolambaç sevmez. taktik maktik yok. bam bam bam /fatih terim :)

    * kaliteli erkek ilişkide olduğu kadınla olan özel durumları başkalarına anlatmaz kadınlar gibi. anlatan kadını da asla sevmez. özel hayata fazla özen gösterir. dedikodu vs direk sizi çöpe atmanıza sebep olabilir. bu konularda hassastır. yapanı da yaptıranı da sevmez.

    * bir yere gittiğinizde muhakkak emekçilere iyi davranır. garsonlara teşekkür eder. hal hatır sorar. kapıcının, otel kapısını tutan adamın, sokaktaki kör satıcının vs adını bilebilir. bu kişilere isimle hitap etmeyi sever. insanlarla diyaloğunda samimidir. biriyle sohbet ederken gördüğünüzde surat ifadesi nasılsa, size döndüğünde bir anda değişmez. size farklı şeyler anlatmaz. size başkalarını kesmez. başkalarını da sizin ona kesmenizi istemez.

    * şiddet eğiliminde değildir. sabırlıdır. bencil değildir.

    * kaliteli erkek kumandayı, müzikçaları (evde, otomobilde), arabanın anahtarını bencilce kullanmaz. ortak malları kullanırken sadece kendisine aitmiş gibi davranmaz. bu çok önemlidir. bu ikisi ortak eşya ise mesela, bunlarda bencillik yapıyorsa birçok şeyde de yapacaktır.

    * tatile çıktıysanız eğer kesinlikle iyi tatil geçirirsiniz. sizi kısıtlamaz. kimseye salça olmaz. hatun kesmez.

    * bir kadın gördüğünde muhabbet ederken fazladan ses incelmesi göstermez. fazladan kibarlaşmaz. neyse odur. bu tip şeylerden de hoşlanmaz. hayatına da böyle tipleri almamaya dikkat eder erkek arkadaş olarak da.

    * reddedeceği kadını asla yedeklemez. üzülme diye eğilip bükülmez. direk söyler. ama kimsenin içinde de yapmaz bunu. sizin ilginizi asla başkalarına anlatmaz. reddedecekse açık kapı kalmayacak şekilde en başta söyler ve anlamanızı da sağlar. reddettiği kadınla karşılaşmak durumunda kalıyorsa normal davranmaya özen gösterir. incinmemeniz için çaba harcar.

    * sıra kültürüne muhakkak dikkat eder. öne geçmeye veya araya kaynamaya çalışmaz. metrobüse vs kaçak binmez. karşılığını ödemediği hiçbir şeyi kabul etmez. kolaycılığa kaçmaz. adildir. dilini iyi kullanır.

    * mizah anlayışı birilerini alaya almaktan oldukça uzaktır. birilerini yererek yapılan mizahtan hoşlanmaz. insanları küçük düşürmeyi de düşüreni de sevmez.

    * yatakta bencil değildir. sizi de düşünür. söyleyemediğiniz, utandığınız şeyler var mı diye muhakkak sorar.

    * bir şeyleri üstünüze yıkmaz. anlamasa bile yardım etmeye çalışır. ya da hiç beceremediği bir şeyse başka bir şeyde sizi karıştırmayarak adil bir denge kurmaya çalışır. kaçak dövüşme huyu yoktur asla.

    * ilişki bittikten sonra özel hayat gizliliğini korur ve sizin de korumanızı bekler. biten şeyleri sizi kötü duruma sokacak şekilde anlatmaz. ilişki bittikten sonra çirkinleşmez ve çirkefleşmez. karşısındaki bu tarz şeylere girerse uzatmaz. susar ve gider. haklı haksız davalarına girmeyi sevmez. biten bittiyse bitmiştir ona göre. gereksiz laf tüketimini sevmez.

    (bkz: erkeklerden kadınlara tavsiyeler/@albastropos)
834 entry daha
hesabın var mı? giriş yap