6 entry daha
  • (bkz: tarikat ve cemaatler dernek statüsüne alınsın)

    şurada 8-10 kişi toplaşıp "kanaryaları sevenler derneği" açmaya karar versek yapmamız gerekenleri anlatsam evinizdeki kanaryaları mangala döşersiniz. valisi, kaymakamı ayrı bunaltır, savcısı ayrı darlar, mahkemeye düşmeniz işten bile değil, polisler toplantıyı takip eder, derneğin mali hesapları didik didik edilir, lokalde iki el okey atalım desek "kumar mı oynatıyonuz lan" diye baskın yeriz vs vs.

    ama gel gelelim cübbeli sarıklı bir müptezel milyar dolarlık bir sermayeyi yönetiyor, daha da fenası etrafında öl dese ölecek, öldür dese öldürecek binlerce müridiyle gününü gün ediyor. devlet çıkıp da "kardeş sen hayırdır" diye bile sormaktan imtina ediyor. bunun adı din ve inanç hürriyeti değil; apaçık kol kanat germektir arkadaş. kimse beni aksine inandıramaz.

    rte de cemaat, dergah kültürü içinde yetişmiş bir insan olduğu için bu örgütlenmelerle bi noktada gönül bağı olduğundan haddinden fazla yumuşak davranıyor ancak gerek islami açıdan, gerekse kamu güvenliği açısından bu başıboşluk halinin devlete de islam'a da en büyük zararı verdiğini öngörebilecek hayat tecrübesine de, devlet tecrübesine de sahip.

    devlet bu örgütlenmeleri hizaya sokmak için, hesap sorulabilir bir hale getirmek için; bu yapılanmaları ete kemiğe büründürüp kağıt üzerinde resmiyete kavuşmalarını şart koşmak için daha neyi bekliyor gerçekten anlamıyorum.
11 entry daha
hesabın var mı? giriş yap