1 entry daha
  • tarih 4 aralik 2004. saat ak$amustu 4 sulari. sava$ kokusu havaya yayilmi$, $ehrin sokaklarini doldurmu$ insanlar birbirlerini iterek ilerliyor. herkeste bir tela$, bir acele. biliyorlar ki 4 suvari du$man hatlarinin ilerisinde, askerlerinden mahrum kalmi$, 4 subay -ellerindeki sinirli kaynaklarla- tarihe geçecek harekatlardan birine hazirlanmaktalar.
    3 subay calendil, prestofurioso ve murdurungulu, katedral civarinda, sub rosa vaziyette, soguga direnerek, uykusuzluklarini unutmaya çali$arak 4. suvari sarapis'i beklemekteler.
    aralarina du$manlarin sayica ustunlugu nedeniyle hareket kabiliyeti kisitlanan sarapis bulu$ma saatinden biraz daha geçe kaliyor.
    ancak geldigi zaman, bu kisa ve gergin bekleyi$in, beyhude olmadigi ortaya çikiyor. zira kendisi'nin yaninda ayni davaya ba$ koymu$ bir muttefik de mevcut.
    4 suvari ta$li yollarda yururken, harekat plani olgunla$iyor. $ehrin stratejik noktalarinda ke$ifler yapiliyor ve elde edilen bilgilerin i$iginda, gri gokyuzunun altinda, 4 suvari rohan ka(l/f)esi mustahdem mevkii'ne taaruz etmeyi kararla$tiriyorlar.
    herkes hazir, herkes gergin. oncu kuvvet olarak prestofurioso ve sarapis mevkiin içine daliyorlar. artçi kuvvetler olarak calendil ve murdurungulu itidalli bir $ekilde onlari takip ediyorlar. muttefik aymeric ekiple gayet koordine. goze kestirilen 6 ki$ilik masa, turan taktigiyle ablukaya aliniyor ama du$man çok guçlu ve sayica onlardan çok daha ustun. kahraman $ovalyelerin ustun dirençlerine ragmen du$man emrindeki "paltolarini çikartip çikartmayacaklarina karar veremeyen ya$li hanimlar tumeni" murdurungulu ve calendil arasindaki hattin kapanmasindaki ufak bir gecikmeden faydalanarak ku$atmayi delerek halkanin ortasindaki direni$in bir sure daha devam etmesine yardimci oluyorlar; ancak kahraman suvarilerimizin ku$atmasi kar$isinda yapabilecekleri pek bir $ey yok.
    sonunda zafer'e eri$en ek$i suvariler. bu dahiyane harekat'in yorgunlugunu uzerlerinden atabilmek için rohan'i ek$itiyor, vin chaud'larini içiyor ve rohan mevkiin'i yarilan cepheden sizan dost ihtiyat kuvvetlerine teslim ederek mekani terk edip kaybettikleri ordularinin ba$ina donmek için dagiliyorlar. ***
1 entry daha
hesabın var mı? giriş yap