48 entry daha
  • iddialar doğruysa eğer, yani psikolog olmadığı halde insanları bu şekilde suistimal etmişse, kapatalım gidelim ülkeyi.
    kadının uzmanıyım dediği alanlar çok riskli, çok sakıncalı alanlar. lohusa bunalımı, anne bebek ilişkisi, eş ilişkisi vs öyle iki seminere gittim, prima da bana güveniyor, bebek maması yüzüyüm ben, saksı değilim, en iyisin ben bilirimle çözülebilecek şeyler değil.
    bir yazışmasını gördüm internete konan, bir anne bebeğini doğumunun 9. gününde kaybetmiş, aradan 1 yıl geçmiş, çok içten bir şekilde bu kadına duygularını dökmüş, yazdığı birkaç cümle ile bile belli ağır travma geçirdiği. o iki üç cümleyle bile kadına sımsıkı sarılmak istiyor insan. ama bu "psikolog" arkadaş "size terapi uygulamam gerek, yüzyüze şu kadar maille bu kadar" yazıp göndermiş, olanca duygusuzluğu ile. içi bile titrememiş belli. bu vicdansızlık işte. bu kötülük. gerçekten psikolog olsa da böyle duygusuz yaklaşsa, amenna, işini layıkıyla yapıyor dersin. ama kimbilir bilmediği bir mesleği uygularken nasıl hasarlar verecek o ağır travmaların üzerine... işte bu salt kötülük. yoksa bir psikolog nasıl başkasına şişko der, benim kocam zengin ve yakışıklı çatlayın der vs tartışmaları lüzumsuz. seviyeyle ilgili çünkü bunlar. seviyen yoksa dersin, ne ki yani.
    geçenlerde de meleklerle yaşıyorum diyen bir kadını öldürdü "danışan"ı. e kardeşim 3 kez görüşmüşsün kadınla, madem o kadar ustasın bu konularda, anlamadın mı kadının yaşadığı travmayı, korkmadın mı? ben bunu gerçekten eğitim almış birisine yönlendireyim de mi demedin? az da değil seans paraları bu işlerin, onu farkettim. bu diplomasız sosyolog mail üzerinden terapi yaparsa 118 tl alıyormuş mesela. mail üzerinden terapi????

    korkmuyorlar demek ki azizim.

    korku demişken ve konuyla ilgiliyken, bir sözüm de akılları fikirleri socialmom gibi instagramda takipçi kasmak olan blogger ve instamomlara gelsin.

    kardeş siz çocuğunuzla ne zaman ilgileniyorsunuz gerçekten? ne zaman baksam ya foto atıyorsunuz, ya foto altında akıl fikir dağıtıyorsunuz, ya takipçiyle kavga edip ürün tanıtım yapıyorsunuz. bu gözler para veriyorlar diye cips fabrikası tanıtımına gidip "ben oğluşuma yedirmem ama çok sağlıklı yapıyorlar" diyenini de gördü. para bu kadar mı kıymetli?

    socialmom gibi çocuklarının boy boy fotoğraflarını paylaşıyorlar, sırf tanıtım parası alınıyor diye çocuk hangi okula gidiyor, hangi saatte hangi kursta hangi hocanın dersinde, hangi parkta hangi salıncakta sallanıyor, hepsi paylaşılıyor. çocuğun rızası olmadan yapılan bu paylaşımların çocuk haklarına aykırı olmasını geçtim, korkmuyor musunuz da?

    ben işe başladığım gün profil fotoğrafımda oğlumla olan pozumu değiştirdim, 200 bin takipçisi olan instamomlar, bloggerlar mahalle muhtarlarından aldıkları ikametgahlarla kimlik numaralarını paylaşacaklar yakında. tamam ben biraz fazla paranoyak davranıyorum da siz de fazla mı rahatsınız acaba?

    bak socialmoma takıntı yapmış birisi belli ki, gece gündüz kadınla ilgili paylaşım yapıyor. ben olsam üç buçuk atardım çoluğum çocuğumun her şeyini ortaya sermişken!
    gerçekten blogger annelere bir gün sormak istiyorum, çocuğunuzun ihlal ettiğiniz haklarına değiyor mu aldığı para diye.
1158 entry daha
hesabın var mı? giriş yap