1 entry daha
  • futbol tarihinin gördüğü en iyi futbol takımıdır. benzeri 30 sene sonra anca bir klüp takımı tarafından bir grup çocuğu yıllarca eğiterek yapılabilmiştir.(bkz: barcelona) hücum etmek ve kazanmak üzerine kurulu bir takımdır hatta elenmeleri bile kendilerine yetecek beraberliği kendilerine yakıştıramamalarından olmuştur. iki maç az oynamasına rağmen turnuvanın en çok gol atan takımıdır, üstüne üstlük santraforları careca sakatlanınca yerine oynayan eski malatyaspor lu serginho'ya rağmen. zaten takımın iki eksik yönü vardı santrafor ve kaleci. nilmar dan sonra brezilya'da kalade durma konusunda ısrarcı olanları milli takıma aldıkları için belki de tüm dünya kupalarının en kötü kalecisi vardır brezilyada. bunlar hakemle de birleşince ne yazık ki turnuva dışında kalmışlardır.

    o brezilya takımını anlatmak çok zor aslında çünkü onlardan sonra futbol oynanmamış gibi geliyor insana. hele 2010 dünya kupasında dunga'nın iğrenç futbolunu görünce. sahadaki 10 futbolcununda hücumu düşündüğü bir takımdı, serginho haricinde takımdaki teknik olarak zayıf tek bir oyuncu bile yoktu. turnuvaya turnuva tarihinin en güzel gollarinden birinin atıldığı rusya maçıyla başladılar, peres in yediği komik gol ile geriye düşmelerine rağmen sokrates ve eder'in çanakkale geçilmez savunması yapan dasaev'li rusya'ya cezaalanının dışından attıkları (eder'in golünde dasaev kıpırdıyamadı bile) iki golle geçmişlerdi.

    iskoçya maçı da aynı şekilde peresin hatsıyla başladı bu sefer 4 te durdular. zaten dörtten sonrasında duran bir takımdı brezilya. bu arada iskoçya o zaman avrupanaın en güçlü takımlarında biriydi. takımın iskeltini oluşturan oyuncular liverpool da beraber oynuyorlardı. hatta o dönemde almanya ve italya'dan bile daha iyi olduları söylenir. son maç kolay yeni zelanda maçıydı 4-0 bitti. zaten eleme grubu maçları ile beraber artık herkes ikincinin kim olacağını konuşuyordu. diğer takımlarla aralarındaki fark gece ile gündüz gibiydi. mardonalı arjantini top diye oynadılar ortada sıçan olmaktan bunalan maradona kırmızı kart ile oyundan atıldı.

    ve futbolun öldüğü gün; zar zor gruptan çıkan maradona'yı döve döve(gentile tek başına mardonaya 23 faul yaptı) arjantini yenen italya brezilya karşısındaydı. maçın düdüğü ile beraber italyanlar en yakınlarındaki brezilyalıya daldılar. daha sonraları sarı ve kırmızı kart kurallarının genişletilmesinin temel sebebi bu maçtır. çünkü topu ayağına alan her brezilyalıya italyanlar tekme atıyordu. maç faulden oynanamıyordu. sahneye gene perez çıktı komik bir gol yedi, kurallar gereği brezilyaya beraberlik yetiyordu. brezilya beraberliği sağladı da nitekim sokrates ile. ama peres durmadı hemen bir gol daha yedi. bu sefer daha sıkı kapanmıştı italya 68 e kadar dayandılar, brezilya gene beraberlik golünü bulmuştu. 20 dakika da italya'nın savunma yapan bir takıma gol atması mümkün değildi. anca brezilya'da savunma yapan bir takım değildi önemli olan güzel futbol ve hücumdu ne yazıkki peres bir kez daha yumurladı 75 te. italyanlar artık tamamen faulle onuyorlardı, hatta biri nerede olduğunu fark etmediği bir anda falcaonun formasını koparttı, ceza alanının içinde elinde brezilya formasından bir parça ile kalmıştı ancak hakem oralı bile olmadı zaten durumu fark eden italyan forma parçasını yere attı. hakem haklıydı zaten o forma kendikendine parçalanmıştı birde kamera görüntüleri olmasa. 2 saat ağladım maçtan sonra annem kızdı bana, o farkında değildi ama futbol o gün ölmüştü. ideal onbir valdir peres, leandro, oscar, falcão, luisinho, júnior, sócrates, cerezzo, serginho, zico and éder
1 entry daha
hesabın var mı? giriş yap