8 entry daha
  • hazımsızlık, kindarlık ve düşmanlıktır. batı düşmanlığıdır. aslında batı denen bir şeyin olmadığını, batı diye nitelediği değerlerin evrensel değerler, kurallar, kurumlar haline geldiğini idrak edememek, daha doğrusu eziklik-kindarlık duygusuyla kabul etmemektir.

    ortadoğulunun modern dünyaya kattığı ve bu gidişle de katacağı hiçbir şey yoktur.
    bilimde yoktur, teknolojide yoktur, felsefede, ahlak anlayışında, insan haklarında, hayvan haklarında, doğa haklarında yoktur.

    masaya koyabildiği hiçbir yeni yöntem, anlayış, üretim sistemi, düşünüş şekli, barış önerisi yoktur.

    ortadoğulu kendi varlığını batıya karşıtlıkla tanımlar.
    boşver "kahrolsun batı"yı, sen ne söylüyorsun dendiğinde ortaya koyabildiği bir argümanı yoktur. batıya karşı olmak dışında söylediği hiçbir şey yoktur.
    karşıt olarak yaslandıkları batıyı denklemden çektiğin anda, bir hiç olacaklarının; leş üzerinde birbirini yiyen kurt sürüsü gibi yiyişip sonunda yok olacaklarının da idrakinde değillerdir.

    milliyetçidirler; milletini, tarihini, sosyolojisini, milliyetçilik kavramının tarihsel sürecini bilmezler.

    dindardırlar; kutsal kitaplarını açıp bir kere gerçekten anlamak için okumaz, kendi dinlerinin tarihini bilmez, din felsefesi nedir zerre beyin çalıştırmazlar.

    ama her iki konuda da linç etmeyi iyi bilir ortadoğulu.

    barış önerisiyle ilgili söylediği tek şey içi boş ve yalandan ibaret olan "kardeşlik" kavramıdır. türk-kürt kardeştir. kürt -arap kardeştir. türk-arap-kürt-alevi-türkmen-iranlı-mısırlı-suudi-yemenli-suriyeli, ıraklı-filistinli... hepsi kardeştir.
    zaten sorun da budur. bu topraklarda kardeşlik düşmanlık demektir. anadoludan arap topraklarına kadar her yerde neredeyse tüm ailelerde kardeşler arası küslükler, kavgalar vardır. sorun olmayanların bu sorunsuzluğu da miras paylaşımına kadardır.
    toplumun yapı taşı ailede henüz kardeş kardeşle geçinemez, sevmezken.. toplumlar arası kardeşlik de ancak bu kadar olur. kafalar kesilir, insanlar yakılır, kadınlar dövülür, çocuklar satılır.

    ortadoğulu şunu bir türlü anlamaz;
    kardeş olmak zorunda değilsiniz, insan olmak yeter.

    batı değerlerinin üzerine oturduğu yunan felsefesi ve roma kamu yönetiminin yüzyıllarca müslümanlar tarafından kabul edilmiş üstün değerler olduğunu da bilmez, bilmek istemez ortadoğulu. ecdadım der ama ecdadının e'sinden haberi yoktur. çünkü okumaz, izlemez, araştırmaz, öğrenmez. ama bilir ortadoğulu.

    hazımsız ve kindar ortadoğulu için evrensel değerleri (batılı değerleri) kabullenmek ve insan gibi yaşamak demek, batıya yenilmek demekle aynı şeydir. müslüman olmayan batıya yenilmektense, bataklıkta yaşar ve ölüp öldürür daha iyidir.
    çünkü o katıksız bir ortadoğuludur.
14 entry daha
hesabın var mı? giriş yap