4 entry daha
  • ücretsiz indirilebilir bölümleri çok heyecanlı hele şimdi bulunduğumuz yerde yaşayanların 40 bin yıl öncede burada yaşamış olmaları ve hiç kıpırdamamış olmaları gibi akıllara zarar bir tanım var, ne diyeceğimi bilemedim.

    arkeolojiyi falan sildi attı bir kalemde, tamam tarih külliyen yalanda bu topraklarda olan bitenden habersiz bir cahilin karalaması olmuş biraz. en basitinden özellikle batı andolu ve ege tarih boyunca bir çok farklı halka ev sahipliği yaptı bu halklardan bazıları tamamen yok edildi, bazıları çeşitli göçlerle bu bölgeye taşındı ve uygarlık kurdu. doğudan hunlar ve türkler geldi, güneyden çeşitli kavimlar geldi, hunlar kuzey avrupaya kuzeyden girerken avrupa dan insanlar güneyden anadoluya geldi.

    ve güya araştırmacı güya eğitim görevlisi bir kalkıp 40000 yıl önce ki halklar aynen bugünkü halklar diyorsa "türkiye'de yaşayan insanların büyük bölümünün 40 bin yıl önce de bu topraklarda yaşamış olmaları" kusura bakmasın kıçından sallıyordur, hiç bir bilimsel temeli olmayan nişanyan gibi bir adamın çıkarımları ve yalanları ile kitap yazmak aynen zamanında milliyetçiliği yaymak ve geliştirmek için iktidar sahiplerinin kendilerine göre tarih yazmaları ile aynıdır.

    bir tanesini demediğini bırakmayan birinin kalkıp aynısını yapmaya çalışması kişinin yüz sayısı hakkında yeterli fikri vermektedir. türklerin ve kemalistlerin ırkçılığına böyle bir tepki gösteren birisinin genetik araştırma türü mengele ağzı ile tespit yapıp kitap yazması ayrı bir çelişki. resmi söylemi yalancılıkla suçlayıp bu yalancılığı ispatlamak için kafadan atma sayılarla desteklemek bile hem kitabı hemde yazarının kalitesini oldukça belli ediyor. yazık
8 entry daha
hesabın var mı? giriş yap