1 entry daha
  • birden fazla distributed computing projesine tek bir yazilim yukleyerek
    katilmayi saglayan platform.

    "projects - attach to project" menusunden her projeye ayri ayri kayit olunur ve katilim gerceklesir. daha sonra boinc projeye ait yazilimi ve işlenecek veri paketlerini kendisi indirir, gerekli guncellemeleri otomatik olarak yapar. veri depolama islemini kendisi halleder. setiathome klasik'te oldugu gibi ek bir yazilima gerek kalmaz.

    ayarlar web sitesi uzerinden yapilir. hem genel ayarlar hem de her projenin kendi ayarlari vardir. boinc bir projeyle iletisim kurdugunda en son tarihli ayarlari alir/verir. bu sayede bir projenin genel ayarlar sayfasinda yapilan degisiklik bir sure sonra tum projelerde guncellenmis olur. (hepsine ayni mail adresi ile kayit olmak sartiyla).

    proje ayarlarindaki onemli ozelliklerden birisi projeye ayrilacak kaynak yuzdesidir. bu sayede o projenin boinc icin ayrilan disk kapasitesinin ne kadarini ve ne kadar islemci suresi kullanacagi belirlenir. boinc, projeler arasinda otomatik olarak gecis yapar. ornegin proje degistirme suresi 1 saat ayarlanmissa ve %25, %50, %25 kaynak kullanim oraniyla 3 proje varsa; boinc 1 saat ilk projeyi, sonraki 2 saat 2. projeyi ve daha sonraki 1 saat 3. projeyi calistirir.

    sunucularda her veri paketinin hangi bilgisayarlara gonderildiginin kaydi tutulur ve belli bir sure icinde bu bilgisayar tarafindan sonucun gonderilmesi beklenir. bu da bir sonucun farkli bilgisayarlar tarafindan gonderilerek hile yapilmasini engeller.

    boinc'teki bir diger ozellik kullanicilarin katkisini analiz ettikleri veri paketi sayisina gore degil, bilgisayarin işleme suresi de hesaba katilarak bulunan bir krediye gore degerlendirmesidir. boylece hizli ve yavas bilgisayarlarin sonucta birbirine yakin krediler almasi mumkun olur.

    boinc kullanan projeler icin :
    (bkz: setiathome)
    (bkz: climateprediction.net)
    (bkz: lhcathome)
    (bkz: einsteinathome)
    (bkz: predictorathome)

    boinc ile ilgili turkce forum icin :
    (bkz: turk seti team)
23 entry daha
hesabın var mı? giriş yap