2 entry daha
  • türkçeye müzik evi olarak çevrilir. viyana'da bulunan interaktif bir müzik müzesi. müze 4 kattan oluşmaktadır. ilk katı viyana senfoni orkestrası müzesidir. burada orkestranın tarihi, eski şefleri ve müzisyenleri hakkında bilgiler bulunur. ayrıca eski şeflerin eşyaları da sergilenir. ikinci katta ses ve müzik hakkında bilgiler veren interaktif cihazlar bulunur. mesela bir cihaz işitme ile ilgilidir. duyma işleminin nasıl gerçekleştiğini açıklar, akabinde duyma eşiğinizi ölçer. üçüncü kat çeşitli odalara ayrılmıştır ve her bir oda bir müzisyene adanmıştır. mozart odası, beethoven odası, schubert odası gibi. bu odalarda müzisyenlerin hayat hikayeleri, çeşitli resimler ve eşyaları bulunmaktadır. ayrıca her odada müzisyenlerin eserleri hafif bir şekilde çalınmaktadır. dördüncü katta yine çeşitli interaktif aletler vardır. bunların en güzeli ve tabi müzenin en önemli aleti viyana senfoni orkestrasının yönetildiği bir alettir.

    büyük bir ekran vardır. ekranda orkestra gözükür. ziyaretçiler ellerine çubuk alarak bir platforma çıkarlar. çubuğun ucundaki küçük bir aparat ekranla çubuk arasındaki iletişimi sağlar. bilgisayarda daha önceden kaydedilmiş belirli parçalar vardır. bu parçalar çubuğun hareketine göre çalınır. eğer çubuğu çok yavaş hareket ettirirseniz müzik de çok yavaş gelecektir ve orkestra bir süre sonra çalmayı bırakacaktır. aynı şekilde çubuğu hızlı hareket ettirirseniz parça da hızlı çalınır. bu kaydedilmiş parçalar sanki ziyaretçiyle konuşuluyormuş gibi samimi bir şekilde kaydedilmiştir. yani talimatlar bir ekrandan okunmaz da orkestra şefi bizzat gülümseyerek açıklar.

    fiyatı diğer müzelere göre ucuz sayılır. en büyük avantajı akşam 22'ye kadar açık olmasıdır. viyana'daki sanat galerilerinin ve müzelerin çoğunluğu saat 18'de kapanır. eğer saat 18'den sonra hala müze gezme isteğiniz varsa müzik evi mükemmel bir alternatiftir. bir çok müze gezmiş birisi olarak söylüyorum ki müzik evi ziyaret ettiğim en iyi ilk beş müze arasındadır. yolu viyana'ya düşenlere müzeyi ziyaret etmelerini kesinlikle öneririm.
1 entry daha
hesabın var mı? giriş yap