1 entry daha
  • akıl ve mantığa dayalı, herkesin ayrı ayrı yeteneklerine uygun bir öğrenim görmesi için köklü bir eğitim reformu. herhangi bir şeyde üstün yeteneği olmayan kişilere ise tek bir alana yoğunlaşması için gereken farkındalık yaratılmalı ve kişiyi tek bir şeye yönlendirmeli bu eğitim sistemi.

    tüm inançların veya inançsızlığın özel hayata taşınması, kamuoyunu hiçbir şekilde meşgul etmemesi gerekmektedir.

    demokrasi evrenimizde ifade özgürlüğünü çıkarabildiğimiz kadar yukarıya çıkarmalı ve özellikle her görüşün "dinlenmeye değer" olduğunu aklımızdan asla çıkarmayıp toplumsal mutabakata varmamız gerekir. parlamento sisteminde her grubun belli bir kitleyi temsil ettiği gerçeği önümüzde bir sur gibi dursa da yine göstermelik olarak birbirlerine muhalefet yapıp uygulamada orta yol bulunmalıdır. zira halkımızın ayrıntılara pek takıldığı söylenemez.

    her ne konuda olursa olsun "fanatizm"in derhal bırakılması lazımdır. yine özel hayata taşımamız ve içimizde yaşamamız gereken her şey fanatizmle bağlantılıdır. çok basit bir örnek vermek gerekirse bu; "futbol"dur. ülkede maalesef çok basit tartışmalar cereyan etmektedir. ilkokula giden çocuk ile kahvelerimizde oturan 50-60 yaşındaki amcalarımın aynı konuyu, aynı şekilde, aynı şiddetle tartışması çok mantıksız bir olay olarak gözlemlerim arasında yer alıyor.

    hükümetimiz, yapacağı büyük yatırım hamlelerini yüksek teknolojiye yapmalı, akademik anlamda da bunun üzerine gitmeliyiz. başta bahsettiğim eğitim reformuyla birlikte yeni nesil gençlerimiz artık aldıkları iyi eğitimle yüksek teknolojiyi anlamaya ve mühendisliğini yapabilecek konuma gelecektir.

    çocuğu hazırlarsan işi bitirirsin. dünyayı anladıysan çocuğa anlat, o senden daha hızlı öğrenecek. yok dünyayı anlamadıysan zaten bu durumdan pek farklı olamayız.
20 entry daha
hesabın var mı? giriş yap