1355 entry daha
  • tek farki kokmamasi olmayan "sigara". 1500 kusur entrinin icinde mutlaka aciklanmistir fakat kisaca tekrar aciklayalim. e- sigara diye dilimize gecmis aletin sigarayla yahut tutunle uzaktan yakindan alakasi yoktur. tuketilen likit tutunden elde edilmez.

    likitin icerisinde temelde 3 madde bulunur. propilen glikol, bitkisel gliserin, nikotin. propilen glikol ve gliserinin belli dozlarda solunmasinin herhangi bir saglik problemine yol acmadigi fda tarafindan kabul edilmistir. bu maddeler astim ilaclarinda da hali hazirda kullanilmaktadirlar. efendi gibi e-sigara kullanan bir insanin da zararli olabilecek dozlara ulasmasi neredeyse imkansizdir.

    nikotin, sanilanin aksine kanserojen yada solunum problemlerine yol acan bir madde degildir. temelde kafeinden bir farki yoktur.

    toparlarsak, normal sigara icen birisi sadece nikotin almak icin nikotinle beraber 4000 kimyasal maddeyi solumaktadir. bu bilinen 4000 maddenin 19'u kanserojendir(formaldehit, arsenik vb...). sigaranin kansere sebep olan kismi nikotin degil, nikotine ulasmak icin beraberinde alinan bu 19 kanserojen maddedir.

    e-sigara icen birisi ise sadece 3 madde almaktadir ve bunlar kanserojen olmadiklari bilinen maddelerdir.
2808 entry daha
hesabın var mı? giriş yap