125 entry daha
  • istanbul'dan direkt olarak tanzanya'nin baskeni darüsselam'a uçus var. afrika'nin yakin köselerinden bir yerindeyseniz; fast jet benzeri firmalarla ucuz bir sekilde ulasabilirsiniz.

    darüsselam'da yapacak çok bir sey yok, uzak dogulularin takildigi çokça kumarhane var. darüsselam'dan vapur ya da uçak ile geçis yapabilirsiniz. erken rezervasyon durumunda ayni fiyatlar. gündüz seferi vapurlar 3-4 saat sürüyor, gece seferleri 7 saat civarinda. 10-20 dolar fark var vapur ile uçak arasinda.

    kalinacak çokça yer var; freddy mercury sevenler, mercury'nin dogdugu evde kalabilir. otel haline getirilmis, lakin evvelden rezervasyon yapmak gerekir.

    benim tavsiyem; dreamer's island. zeki alasya metin akpinar'in güler misin aglar misin filmindeki gibi deniz ortasinda bir ev yapmislar, günes enerjisiyle aydinlaniyor, bar kismi sehirle ayni fiyatlarda. priz yok, ama telefon ve pc'nizi sarj etmek için sehre götürüyorlar.
    sehirde, adalarda yapilacak turlarin hepsini yari fiyatina getirebilirsiniz bu mekana bakan insanlar sayesinde. çalisanlardan biri tatil için gelmis, orada çalismaya baslamisti. böyle bir imkan da olabilir.
    airbnb'de "comfy room in floating house" diye aratiniz.

    spicy tour, adalar turu, paje sahili, stone town, köle pazari ve daha bir sürü sey. normalde sehri kendim gezmeyi severim, ama zanzibar'da makul fiyatlarla rehber araciligiyla geziniz. hepsini ayri ayri yazabilirim. adalar'daki 80-200 yas arasindaki kaplumbagalari görmeden dönmeyiniz. ançuezli pizza alip gidiniz. her biri bir mikelanjelo, donatello, rafael, leonardo...

    stone town'da hint ve arap mimarisi etkin. evlerin kapilari inanilmaz güzel, kare olanlar arap mimarisi, oval olanlar hint mimarisi. gezdigim rehber oval kapilarin, fil geçisleri için oldugunu, hindinstan'dan etkilendigini söylemisti. sehirde bolca hint tapinagi var, çesit çesit tanri var. sansliysaniz, orda oldugunuz günlerden birinde hindularin dini kutlamalarina denk gelebilirsiniz. giysilerinize önem veriyorsaniz girmeyin içlerine, her yaniniz boya olacaktir.

    balik pazari güzel, ama çok iç açici-çesitli degil. cidde'deki balik pazari bile daha iyiydi. gel-git 100 metre civarinda etkili oluyor. yerelden birini bulursaniz, merkezden biraz uzakta çilek toplar gibi ahtapot vb... seyleri toplayabilirsiniz. deniz çekilince suyu çekilen topraktan topluyorsunuz.

    sehir merkezinde aksamlari çok güzel bir pazar kuruluyor, envai çesit deniz ürününü izgara yapiyorlar. hayatimda yedigim en iyi ahtapotlari burada yedim. karideslerine bulasmayin.

    reggae muzik çok etkin, eski kalede haftada 1-2 konser-etkinlik oluyor. ot satanlar sürekli sahildeki sehir meydaninda. hindistan kadar olmasa da, içimi oldukça yaygin.

    origami benzeri bir palmiye yapragi sanati var. palmiye yapragindan taç, kravat, bilezik, çanta, yüzük, ayakkabi vs.. yapiyorlar. spicy turun en tatli taraflarindan biri bu hediyeler. gideceginiz turu iyi belirleyin. referans alin, 1 dönüm de, 10 dönüm de olabiliyor gideceginiz tarla.
68 entry daha
hesabın var mı? giriş yap