1 entry daha
  • büyük kedi'ler familyasının en dev üyelerinden biridir.. ortalama bir erkek aslan 250, bir erkek kaplan 220 kilogramdır. ancak aslan baba ile kaplan anneden doğan bu melez yaratıkların vücudunda büyümeyi durdurucu bir şey bulunmaz ve ölene kadar büyür serpilirler.. sibirya kaplanı'nın iki katı büyüklüğüne erişebilirler.. 5-6 tanesine sahipseniz, fantomdan korkmanız için bir neden kalmaz..*

    lakin içinde kaplan genleri bulunduğu için birazcık maymundurlar.. bilindiği gibi aslanlar suyu sevmez, onların işi gücü.. ormandaki alanlarını korumak, yavrulara göz kulak olmak ve yaşama sahasına (artık kaç kilometrekare ise bu) giren ve otoritesine karşı gelecek hayvanatı telef etmektir.. (masalların kültü ormanların kralı aslan'ın, gerçek hayatta ormanda değil de geniş otlaklıklarda yaşıyor olması bir yana, çocuk bakıcılığı yapan bir kral da pek hazindir)

    ne demiştik biraz maymun ruhludurlar. kaplanlar gibi suyu sever suda oynar şaklabanlık bile yaparlar. aslan gibi kükredikleri görülebilir. ve lakin bütün cüsse heybet ve azametinin yanında, bütün kedigiller familyası üyeleri gibi, avının yanına usulca yanaşır, kendini çalıların arasına gizler, açık vermeden yaklaşır.. tıpkı fare avcısı küçük kediler gibi..
25 entry daha
hesabın var mı? giriş yap