2 entry daha
  • dağ filmi facebook sayfasından:

    --- spoiler ---

    türk silahlı kuvvetleri adına, filmimizi ithaf ettiğimiz üç örnek askerden biri yunus emre uçar. emre'nin çekim gününü, eğirdir'deki takımının gecenin geç saatlerinde bize yardım etmesini asla unutmayacağım. ilk filmden bizi bilen ve seven, komutanlarının izniyle bize yan oyuncu olarak tamamen gönülden destek olan bir grup arkadaştı. oyuncularla ve ekibimizle güzel bir diyalog içindeydi hepsi. hep beraber muhabbet ederken yunus emre'nin şehit olacağını biliyormuşçasına söylediği söz, görevinin ciddiyetinin bilincini gösteriyordu bizlere. bu bilincin sebebini ailesinden onu dinlerken keşfettim:

    şehit yunus emre, uzm. onb. rütbesini aldıktan sonra kaydırma birliği olan kayseri zincidere 1. komando tugayından uzman onbaşı rütbesindeki ilk operasyonunu icra etmek üzere gelen emir ile van toplanma merkezine intikal etti. bundan kısa bir süre sonra en yakın arkadaşı uzm. onb. kerim keçeci'nin gönderildiği hakkari şemdinli kırsalındaki çatışmada şehit olduğunu öğrenmesi üzerine intikam yemini etti. bunun andının sosyal medyada kaydı olan resmini aşağıda yorumlarda paylaşacağım.

    bu kara haberden sonra kendisine çıkan görevlendirmede 31 ağustos 2016 tarihinde hakkari çukurca'ya gönderildi. helikopter ile direk sıcak temas alanına indirilecekken, açılan doçka ateşi sebebi ile operasyon iptal edilip hakkari merkeze döndüler. "şehit üstçavuş mekan şahin" operasyonunda f-16'ların bölgeye yoğun bombardımanı sonrasında 2 eylül 2016 tarihinde tekrar bölgeye intikal edip sıcak temasa girdiler. aynı günün ikindi vakitlerinde dağbaşı tepe mevkiinde yoğun çatışmalar ile birlikte 63 terörist etkisiz hale getirilmiş, 5 doçka mevzii imha edilmişti. akşam saatlerinde dağbaşı tepe'yi ele geçirip kale tepe'ye doğru çatışma ile birlikte yola koyuldukları esnada geceden sabaha kadar 7 arkadaşı şehit olmuştur.

    bunlar isimleri ile; şehit uzm. çvş. hasan yaşar, şehit uzm. çvş. haşim yenigül, şehit uzm. çvş. sercan gedikli, şehit uzm. çvş murat demirci,şehit uzm. çvş ömer şenel,şehit uzm. çvş. hulusi emre dilci, şehit uzm. onb. yunus emre aral'dır. komutanı tarafından verilen bilgiye göre şehit yunus emre'nin çatışmada 8 ila 10 arası teröristi kendi başına etkisiz hale getirdiği bildirildi. kin yuttu, kan kusturdu.

    şehit olan arkadaşlarının haberlerinden sonra, 3 eylül 2016 sabahı 5.30 u gösterdiğinde kendisi, vurulan silah arkadaşını kurtarmak ümidiyle mevziden çıktı. bir mermi kasığından vurup onu şehit etti.

    dostlarını her şeyden öne koyan bu genç adamın haberi tüm ekip olarak bizi kahretti. kelimelerin kifayetsiz kaldığı, hiç bir tesellinin yetmediği durumda, kendi çaresizliğimizi ailesi ile tanışarak, oğullarına filmimizi ithaf ederek hafifletmeye çalıştık.

    oğlu muhammed ne zaman bizlere ihtiyaç duyarsa, onun da ömrü boyunda yanında olacağız.

    ama şunu belirtmemiz lazım:

    yunus emre gibi adamlar sayesinde türk askerine el kalkmasının bir bedeli var. onun gibi adamlar sayesinde türk askerine kefen biçenlerin ödediği mutlak bedeller var. ona kimse görev bilinci zorlamadı. kimse dostlarının peşinden mücadele etmesi için ödüller vaat etmedi. yunus emre mücadeleyi zihninde sürdürdü. dert etti. şehitlerimizi ve görevini kendi gönüllü derdi yaptı.

    görevini yapmayan basınımız not alsın; siz korkak olsanız da, bu ülkeye aşık gençler cesur. onlar, türk askerine yapılanları, kalkan elleri unutmuyor unutturmayacak.

    ruhun şad olsun yunus emre, biz de seni unutturmayacağız.

    https://www.facebook.com/…/posts/1134223153358376:0

    --- spoiler ---
7 entry daha
hesabın var mı? giriş yap