3 entry daha
  • sayesinde bir kez daha dini kurumların ve yönetimlerin ne kadar boktan olduğuna şahit olduğumuz talihsiz kadın. kaybolup bulunamamasında yardım istediği hacıların pek bir suçu yok. bugün müge anlı'ya bağlanan bir adamın anlattığına göre ta 1993'te birilerine ulaşmış kadıncağız, adamlar yardım etmek istemişler, sonra evlerini polis basmış ve sınır dışı edilmişler. sonra muhtelif zamanlarda oradaki türk konsolosluğuna başvuranlar olmuş, adamlar ilgilenmemiş, "yalan söylüyordur, dolandırıcıdır, karışmayın" diye başvuranları geri çevirmişler. bunca yıl orada esir olarak tutulmasında zaten suudi polisinin ve yetkililerinin bir parmağı vardır mutlaka, başka açıklaması olamaz. bizimkiler de muhtemelen "aman kadim dostumuz suudilerle aramız bozulmasın" diye olayı örtbas etmişler anlaşılan. o yüzden kadın için çok da umutlu değilim, olay patlayınca suçlular ortaya çıkmasın diye başka bir yere kaçırılmış ya da dilim varmasa da söylemeye, ortadan kaldırılmış bile olabilir.

    bu olaydan birinci dereceden sorumlu diyanet. sadece son yıllarda değil, kendimi bildiğim her sene üç beş bakanlığın toplam bütçesi kadar para alırlar, ne iş yaptıkları bell değil, hacca götürdüğün adamlara sahip çıkamayacakasan, kayıplarını arayıp sormayacaksan ne işe yararsın? sonrasında tabii ki konsolosluktakiler, bile bile kadını bırakmışlar adamlara, insaf yahu.. dini inanç sahibi birisi değilim ama umarım öteki dünya vardır ve o yediğiniz milletin paralarını orada dürüp dürüp monte ederler bir tarafınıza, daha ne diyeyim..

    edit: nomisma'nın uyarısı: konsoloslukta olanlar, ilgilenmemeleri çok büyük bir skandal. ama fahire kara ve eşi diyanet ile gitmemiş. özel bir şirket aracılığı ile kaçak giriş yapmış. o yüzden yanında pasaportu ve kimliği var. yoksa diyanet bütün pasaportları ve kimlikleri toplayarak ayrı bir belge veriyormuş ve kimlik iadelerini havaalanlarında arabistan'dan çıkışta yapıyormuş.
125 entry daha
hesabın var mı? giriş yap