10 entry daha
  • aşırı derecede kaşınan arapçı tayfaya bu ülkenin modern ve atatürkçü kesimine mensup insanların verdiği haklı tepki.

    gerçekten insanları kaba davranmaya mecbur ediyorsunuz. çünkü ses çıkarmadıkça, kibar davrandıkça, demokratik yaklaştıkça işin bokunu çıkarmaya ve iyice pervasızlaşmaya başladınız. daha fazla ses çıkarmazsak nefes alacak yaşam alanımız kalmayacak.

    yılbaşının zaten kutlanmasına izin verilmiyor bu ülkede. ama gizliden izin verilmiyor. çoğu içkili mekanın ruhsatları iptal ediliyor veya yenilenmiyor. festival ve eğlence tertipleme izni çoğu şehirde verilmiyor.(geride hiçbir çöp veya çevre kirliliği yaratacak unsurun bırakılmayacağına ve gürültü yapılmayacağına dair garanti verilmesine rağmen.)

    onun dışında içki, eğlence sektörü ve şans oyunlarına yapılan fahiş ve cizye vergisini andıran astronomik zamlar ortada. hayat pahalılığı ortada. gittikçe araplaşan toplumun faşizan baskısı ortada.

    neyi konuşuyoruz ki burada ? zaten izin verilmiyor yılbaşı veya benzeri eğlencelerin düzenlenmesine. sadece ekonomik gücü yüksek olan kesimin gettolarında bir şeyler yapmasına müsade ediliyor. o da ''şimdilik'' müsade ediliyor. vakti gelince gereken yapılacak.
386 entry daha
hesabın var mı? giriş yap