14 entry daha
  • yaklaşık bir haftadır kullanıcısı olduğum enteresan incelikte telefon.

    öncelikle daha önce bir entride geçen ''aksesuarlar telefon için değil, telefon aksesuarlar için üretilmiş hissi veren telefon'' sözünün bu cihaz için okuduğum en uygun tanım olduğunu belirteyim. çünkü telefonun olmamış veya eksik kalmış tüm özellikleri (5.5 inç, 2k ekrana koyulan 2600mah batarya, 3.5 mm ses girişinin olmaması, kameranın dışarıya fazla çıkıntı yapması vs.) telefonun normalden ince tasarlanması sebebiyle ortaya çıkmış. peki bu telefon neden bu kadar ince? çünkü dlc paketi(!) gibi satın alacağımız aksesuarlar telefonun arkasına yerleştirildiğinde ortaya çıkan kalınlığın kullanımı etkilememesi gerekiyor. olaya lg gibi sığ bakmayıp telefon açılıp kapanmadan bu aksesuarları eklemenin yolunu şu an için böyle bulmuş motorola.

    biraz da artılarından bahsedelim. malzeme kalitesi oldukça yüksek. telefon 5.2mm inceliğine rağmen ben sağlamım diyor. kamerası diğer amiral gemisi cihazlar ile yarışır düzeyde. 13 mp, f/1.8, laser autofocus, oıs, dual-led (dual tone) flash. kameranın manuel ayar menüsü de ayrıntılı. benim gibi saf android severler içinse en büyük artı bu telefonun gayri-resmi google nexus tecrübesi sunması. biliyorsunuz ülkemizde resmi yollarla google ürünleri bulmak imkansız. ya üçüncü parti romlar ile uğraşmak ya da türkiye garantisi olmayan cihazları bir şekilde temin etmek zorundayız. lenovo'nun moto serisini ülkemize getirmesi bu yönden önemli. içindeki üst düzey donanımlar saf android'in hafifliği ile birleşince olabildiğine tepkisel, hızlı ve eğlenceli bir kullanım ortaya çıktığını söyleyebilirim. bu arada lenovo türkiye dünya genelinde neredeyse ışık hızında gelen güncelleştirmeleri bize zamanında ulaştırmayı başarır umarım keza yurt dışı moto z'ler ikinci android nougat güncelleştirmesini alırken bizde hala android marshmallow olması biraz garip bir durum.

    sonuç olarak kişisel kullanım senaryolarımıza uygun olmayan tarafları moto modlar sayesinde kapatabildiğimizi de düşünürsek sunduğu donanım ve saf android tecrübesi ile keyifli ve olmuş cihazdır.
19 entry daha
hesabın var mı? giriş yap