19 entry daha
  • en az 800-900 entrysi olan sözlük yazarları üzerinde denendiğinde çok iyi sonuçlar verebilen yöntem..

    150 entry sahibi bir yazar kendini pek güzel saklayabilir, konuyu (normalde bakmadığı) farklı yerlerden gösterip bizi alt edebilir. lakin 3000 entry sahibi birinin bu kadar entry boyunca içindeki çocuk/ hayvan/ kadın/ maço/ mühendis/ deli/ cesur'u saklaması pek zordur.. ilk başlarda saklasa bile, el alıştıkça kendini saklamayı bırakacak, gizli kalma'nın çok çok zor olduğunu farkedecek ve yavaş yavaş açılacaktır.. (bkz: bütün genellemeler yanlıştır)

    yöntemler malumunuzdur..
    - öncelikle yazarın ilk 30-40 entrysine göz atmak gerekir. eğer sonradan bunları silmedi veya toptan editlemediyse, yazar hakkındaki en doğru bilgileri bu entryler verir. fırıncı amca fırınından, lokantacı amca dükkanından müşterilerinden bahseder. zira, ilk heyecan insana saklanması gizlenmesi gerektiği duygusunu bir an da olsa unutturur..
    - daha sonra son 100-150 entry sıra ile ve ayrım göz etmeden okunur. bunlar çok bilgi verici entryler olmayabilir/ ama feci derecede verici de olabilirler..
    - yazarın nickinin başlığı, baştan sona kadar okunur ve ezberlenir.
    - bundan sonra, bir süre seçimli arama sekansı başlar. "hayvan ara"ya girilir, yazarın nicki yazılır. ve sırayla çeşitli parametreler girilir. "şey" kısmına "sevgili*" yazılır, bu konuda neler kelam ettiği görülür. "2004" yazılır hangi aktiviteler için bir şey yazmış bakılır. "*ler/*lar" yazılarak entry girdiği anket başlıklar incelenir. bu "şey" parametrelerine uygun şeyler yazmaya dikkat edilir.
    - gudik aratılır, en çok neye kasmış görülür. "seda sayan (47)" gibi bir sonuç, bazen 2000 entry okumaktan çok daha fazla işe yarar.
    - bir kere de "alfa beta" olarak aratılır, radikal bir başlığa entry girmiş mi veya gözden kaçan bir şey var mı diye kabaca göz atılır..
    - bütün bunlar bittikten sonra yazar rastgele aranır. çıkan entryler çeşni değildir, büyük resmi tamamlamak için gereken parçalardır. lakin üstteki adımlarda çerçeve iyice çizilmiş olmalıdır..
36 entry daha
hesabın var mı? giriş yap