5 entry daha
  • say say bitmek bilmeyen mantık hatası/hataları.
    hala bunun tartışılması bile mucizelere inanmaya yetip de artıyor.
    hadi ateistler bunu da açıklayın, evrim varsa doğal seleksiyon nerede?
    sonumuzu aptallık getirecek, getirsin de zaten, umarım en kısa sürede gezegen yüzeyinden manasız ve acınası varlığımız silinir tek bir izi bile kalmaz.

    bir de insanları 12'ye bölen tipler gelir ''aslında yok öyle değil herkesin yıldız haritası farklı bir kere tmm mı cahil?' ,der ; e o zaman bu ne perhiz bu ne lahana turşusu? madem birer kar tanesiydik hala niye 10 yıl arayla aynı ayda doğan insanlar benzer gruplar altında kümeleniyor? gerçekten faktüel bilgiymiş gibi 'gezegenlerin de insan hayatı ve karakteri üzerinde etkisi vardır' önermesi giriliyor. kelimeler kifayetsiz yani.

    deepak chopra'yı var eden işte bu zihniyet ; aya da çıkılmadı zaten, her şey yeraltı masonlarının oyunu, dünya ekonomisi ve politikası tamamen mistik bir paganik ritüelin gereği olarak şekillendiriliyor; sermaye yok güç yalan, küresel market dinamikleri yalan . cern'den umudu kesip birleşik yaşam koçları, kuantum amcalar ve simyacılar derneği gibi bir kuruluşa mı yatırım yapsak n'apsak?
    keşke simülasyon olsak, makinenin başındaki yaratık fişi çekip gitse , allahım olabilir mi lütfen olsun çünkü.

    edit:
    korelasyon gözlemleyerek, anekdotal verilerle bilimsel olduğunu iddia edenler de damlamış tam olduk şimdi. diyelim ki elimizdeki makul sayıdaki deneklerden temmuzda doğmuş olanlar atıyorum 80% çabuk öfkelenen tipler olsun; bu öfkenin sebebinin gökyüzündeki yıldızların temmuz daki konumu olduğuna dair nedensel bağı nasıl kanıtlıyorsunuz? işte bilim olmama sebeplerinden biri bu. mesela temmuz ayında bölgedeki mevsim şartları nedeniyle o sıcaklık ve nem oranında yaşayan bir organizma yeni doğanları etkiliyor ve bu hastalık atlatılsa bile yarattığı bir tür hormonal dengesizlik ileriki hayatta bu insanları öfkeli yapıyor tezi ortaya atılabilir. bu tezin bilimsel bir hipotez olma ve astrolıjinin olmama sebebi şu; yukarıdaki iddiaya konu olabilecek tahmini bulaşıcı organizmaları parazitleri sıralarsın, en makul olanların izlerini bu öfkeli insanlarda ararsın. bir de kontrol grubu koyarsın veya gönüllü deneklere bu virüs bakteri her ne ise enjekte edilip davranış testinden geçirilir vs. yanlışsa öyle bir alaka saptamazsın, doğruysa istatistiksel verilerle gösterirsin ve ileride yeni varsayımlar ortaya atıldıkça bu deney tekrarlanıp yanlışlanabilir halde olur.

    gelelim astrolojiye, insanları 12'ye ayırmıyor goygoyu bir yana, hepiniz özelsiniz doğum anınız ve yeriniz biricik geyiği hariç bildiğimiz güneş burçları bayağı genelleyerek aynı ayda doğan insanlara belli özellikler atfetmiyor mu, ediyor? sonrasında daha detayına inmesi ilk baştaki genel varsayımlarıyla çelişiyosa zaten bilimsel olamaz. mesela sen burcu koç olanlar ukaladır gibi bir önermeden sonra ama günün şu saatinde şu bölgede doğmuşsanız tatlış minnoş bir koç olursunuz dersen bu spesifik bir bireyin kaideyi bozmasıdır, istisnadır. ama pek çok koç burcu bu iddianın aksine ukala olmayabiliyorsa o durumda da iddian zaten yanlışlanır. yani ilk genel iddiayı kabul ettiğimizi varsayarak ilerleyelim bu durumda dünyadaki insanların yaklaşık %8i sadece yılın belli bir zamanında doğmuş olmasıyla bu burçlara atanıyor ve kişilik özellikleri genel anlamıyla birbirine benziyor.
    işte bu dağılımın gökyüzüyle bir ilgisi var olduğu iddia ediliyorsa, zaten gezegenlerin hepsinin periyodu bir yıl değil o gördüğünüz yıldız sandığınız bazı şeyler koskoca galaksiler ve içlerinde milyonlarca patlama yeni yıldız oluşumu karadelik vs sürekli olaylar olaylar. yani 1910 temmuzu ile 2020 temmuzu aynı değil uzaydaki cisimlerin konumları açısından. gelgelelim eğer gökyüzündeki maddelerin direkt etkilemediği iddia ediliyorsa, arada nasıl bir medyum var yani doğulan ay ile karakteri ilişkilendiren?
    işin ironik yani yüzlerce yılın bilimi olduğu gerekçesiyle savunulup yüceltilen astrolıjinin o devasa tarih içerisinde hala doğru düzgün bir açıklama sunamaması neden bu iddiayı sunduğuna dair. yani aslında düşününce komik epey, gezegenler doğduğunuz anda sizin kişiliğinizi etkiliyor diyorsun ve binlerce yıl geçmiş millet genel görelilikti uzay zaman bükülmesiydi derken ne mesafeler kat etmiş,hala astrologlar en basit iddialarına bile açıklama ve delil sunamıyor.
    bilimsel metodun nasıl işlediğini de biz anlatmayalım artık. akıllı insanlar aşırı mütevazı olunca ortalık ahmakların goygoyuna kalıyor, yakındır zaten umarım şu asteroid dudaklarınızı uçuklatarak teğet geçer de görürüz gök cismi gerçekten etkileyince nasıl etkiliyormuş.
    yenisinden eskisine her çağın ahmağı bitmiyor ki sözdebilimi bitsin hay allah. ya bak sümer mitolojisi de oldukça eski, sahi binlerce yıllık tanrılar bunlar onca nesil yanılmış olamaz, kesin gerçektirler.
43 entry daha
hesabın var mı? giriş yap