2 entry daha
  • ihtiyaçtır. hatta ihtiyaçtan başlığını açayım diye girdim ama aramaya inanıp bu başlığı buldum. gerekçesini de çözümünü de, örneklerle açıklamaya çalışacağım.

    bu favori denen şey iyidir hoştur ama düzenleme gibi bir şansın olmadığından arşivden çok çöp kutusu vazifesi görüyor. windows geri dönüşüm kutusundan pek bir farkı yok. bildiğim kadarıyla geri dönüşüm kutusunun içinde de klasör açamıyorsun. hatta geri dönüşüm kutusu daha işlevsel, en azından onun içinde arama yapabiliyorsun. yani aslında biz favorilerken hepsini çöpe atıyoruz, işimize yarayacak olanları da oradan bulmaya çalışıyoruz. hatta bazen favlamak istediğim, ancak sırf favori listem iyice çöpe dönmesin de lazım olanları bulmam kolay olsun diye favlamadığım entryler oluyor.

    kendimce gerekçesiyle ve basit çözümümle anlatmaya çalışayım. işin teknik boyutunu da, maliyetini de, uygulunabilirliğini de bilmem.

    gerekçe 1: lazım olan favori entry e kolay erişilememesi.
    gerekçe 2: bir entry çok alakasız sebeplerle favorilenmiş olabilir. amacına uygun arşivlenememesi.

    çözüm: bir yazarın profil sayfasında favori entryleri kısmı sabit kalsa da, sadece kendi görebileceği şekilde özelleştirilebilir olsa çiçek gibi olur.

    örneklerle açıklama: kendi favori entrylerimi, favorileme gerekçesi ve kendi klasörleme yöntemime göre örneklersem daha anlaşılır olur. parantez içindekiler benim vereceğim örnek klasör isimleri olacak şekilde;

    1- çok beğenmişimdir tekrar okuyabilirim belki. (iyi bişe)
    2- uzundur bitirememişimdir. (yarım kalanlar)
    3- işimle ilgilidir. çok alakasız konularda işle ilgili işe yarayabilecek entryler oluyor.(iş)
    4- ihtiyacım olan bir konuda motive kaynağıdır. ara ara bakmak için. (motive)
    5- bir hobimle ilgili farklı başlıklardan favladığım entryler olabilir. (fotoğrafçılık)
    6- entry i beğenmemişimdir fakat içinde geçen beğendiğim bir cümle, bir tespit veya bilgi olabilir. ki bu şekilde favorilediğim entryler de var. (cımbızlık)
    7- bazı entryler tekrar tekrar okunsa da veya üzerinden belli bir süre geçtikten sonra okunursa yine güldürebiliyor. (komiklikli)
    8- uzun bir entrydir başı ilgilimi çekmiştir veya çok fav aldığından iyi bişey olabilir diye sonra okumak üzere favlamışımdır. (iyi bişe olabilir)
    .
    .
    .
    .
    gibi gider bu liste, kişilerin ihtiyaçlarına veya tercihlerine göre.

    ben anlamam ama çok da zor bir iş olmasa gerek. işin teknik kısmından anlayanlar, aydınlatırsa daha iyi olur tabi.

    kanzuk'a not : beleşe kafa patlattık burada, para da istemezük. hatta yap şu işi memnun kalınmazsa masrafı da benden.
1 entry daha
hesabın var mı? giriş yap