7 entry daha
  • 1 aydır kullandığım cihaz. ben almadan önce ilk olarak buradaki yorumlara göz attım ama pek giriş yoktu. fikir vermesi açısından birkaç yorumumu paylaşayım o vakit.

    3 gb ram 16 rom ile geliyor. bu samsung türkiye garantisi kapsamında olan tek hatlı modeli.

    cihaz oldukça seri. akıyor. zorlanabileceği uygulama ve oyunlar illa ki vardır lakin ortalama bir kullanıcı için yeterli bir performans sunuyor.

    bataryası 3300 mah. nedense bana 5000 mah gibi geliyor. pil ömrü ve kullanım süresi oldukça tatminkar. ben sürekli yolculuk yapıyorum; şehirler arası. sabah yola çıkarken (%100 iken) cihazı bluetooth ile araca bağlıyorum, fizy üzerinden çevrimiçi müzik açıyorum ve 3 saatlik yolculuk boyunca kapatmıyorum. varış noktasına geldiğimde şarj durumu %90-92 aralığında oluyor. bence harika.

    cihazda ısınma sorunu yok. hiç ısınmıyor sanki. bunu mortal combat, asphalt 8 falan oynayarak denedim. gayet iyi. belki de mevsimdendir.

    cihazın metal kasası oldukça kaliteli bir his bırakıyor. ince bir yapısı olmasına rağmen gayet sağlam üstelik. lakin kılıfsız kullanırken dikkat etmelisiniz, arka yüzeyde kamera çıkıntısı bile olmadığı için elinizden sürekli kayıp düşecekmiş gibi hissediyorsunuz.

    ekran amoled değil. yanyana koyup incelerseniz bu aletin ekranı biraz daha soluk görünüyor. ama gözünüz alışınca bir eksiklik görmüyorsunuz.

    ön kamera harikalar yaratmıyor. gün ışığında yeterli, floresan altında biraz karıncalı sanki. arka kamera da standart bir kalitede. odaklama ve çekim hızını sevdim.

    parmak izi okuyucusu iyi de değil kötü de. tanıma hızı düşük değil fakat parmağı her seferinde tuşun üzerine tam yerleştirmeniz gerekiyor. 10 dokunmadan 1 inde tanımıyor parmağınızı.

    müzik sesi gümbür gümbür. lakin hoparlör tek noktadan, micro usb girişi boyutlarındaki bir aralıktan çıkış gerçekleştiriyor. eliniz, parmağınız üzerine gelebiliyor sürekli.

    alt taraftaki menü ve geri tuşları titreşimli değil. bastığınızı hissetmiyorsunuz. ayrıca bu tuşlar aydınlatmalı da değil.

    bu özelliklere sahip bir cihaz için oldukça makul bir fiyatı var. 1400 lira için az para demiyorum yanlış anlaşılmasın. diğer samsung modelleri ve diğer markadaki rakipleri ile kıyaslayınca bu sonuca varıyorum.

    alınır. tabi bulunmuyor şu an her yerde. o ayrı.

    edit: cihazın bazı eksiklerini yeni keşfediyorum. mesela aydınlık sensörü yok. ortam koşullarına göre ekran parlaklığının ayarlanması mevzusundan bahsediyorum. ilginç ama yok. ha ben ışık ayarını kendim yapmayı daha çok severim zaten ama bence bu bir eksi.

    bir de jiroskop yokmuş. bazı kaynaklar olduğunu söylüyor. bazılarında ise büyük bir problem olarak olarak görülmüş. net bir bilgi edinemedim.
61 entry daha
hesabın var mı? giriş yap